Garanti BBVA Yatırım Teknosa (TKNSA) için hedef fiyatını açıkladı

Garanti BBVA Yatırım Teknosa (TKNSA) için hedef fiyatını açıkladı

Garanti BBVA Yatırım, Teknosa'yı 80,1 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyesiyle model portföyüne ekledi.

A+A-

Teknosa'yı portföyüne ekleyen Garanti BBVA Yatırım, 80,1 TL hedef fiyat belirledi ve raporunda şu satırlara yer verdi:

TKNSA için 12 aylık hedef fiyat çalışmamızda sadece indirgenmiş nakit akımları (İNA) yaklaşımını kullandık. Yurtdışı benzerlerini incelerken hem online hem de offline faaliyet gösterenler olarak FNAC Darty, Currys, Ceconomy AG ve Best Buy şirketlerini tespit ettik. Bunun yanı sıra Magazine Luiza, Hepsiburada, Tsann Kuen Enterprise Co., Ltd. (Taiwan), Conn's, Inc. (U.S.), LOTTE Himart Co., Ltd. (South Korea), Newegg (U.S.), Suning (China) ve M.video (Russia) analize konu edilebilir diğer şirketler olabilir. Ancak, piyasa çarpanları için kullanılacak metriklerde detaylı düzeltmeler yapılması gerekliliğinden dolayı benzer şirket çarpanları yöntemini kullanmaktan kaçındık. Buna göre hedef fiyat 80.1 TL ile %70 artış potansiyeline işaret etmektedir.

>>>BIST’de getiri potansiyeli en yüksek ve yurtdışı benzerlerine göre ucuz 9 hisse

2023-2028 yıllarını içeren İNA değerleme modellememizde nihai büyüme oranı %5, hisse risk primini %5.0 ve Beta’yı 0.94 alıyoruz. Risksiz faiz oranını hesaplarken “Finansal Piyasalar Stratejisi 2024” raporumuzdaki görüşlerimiz paralelinde değişikliğe gidiyoruz. Değerlemelerde kullandığımız risksiz faiz oranını kısa vadeli yüksek enflasyon döneminde yüksek tutuyor, oranın uzun vadede normalleşmesini bekliyoruz. Eski uygulamalarımızda risksiz faiz oranı olarak on yıllık uzun vadeli TL tahvil faizini kullanıyorduk.

Son dönemdeki regülasyonlar ve düşük likidite ile tahvil faizinin gösterge niteliğinin bozulması ve enflasyon beklentilerinde yaşanan dalga boyu yüksek değişimler yöntem değişikliğine gitmemize neden oldu. Analizlerimiz neticesinde piyasa katılımcılarının bir yıl ileriye dönük enflasyon beklentileri ile on yıllık tahvil faizi arasındaki ilişkinin oldukça kuvvetli olduğu sonucuna vardık (2012-2022 arası dönem). Dolayısıyla, 2024 için aylık olarak bir yıl ileriye dönük beklentileri lineer olarak tahmin ettik ve değerlemeler için uygun olan risksiz faiz oranını belirledik. Buna göre, değerlemelerimizde 2024 için %36, 2025 için ise %26 iskonto faizi kullandık. Uzun vadede ise risksiz faiz oranımızı %15’e kadar düşürdük. Enflasyonun normalleşme patikasına girmesini beklediğimiz bu dönemde değişken risksiz faiz oranı kullanmanın adil olduğunu düşünüyor, sermaye maliyeti için bunun üzerine 5 puan hisse risk primi ekliyoruz.

Bizim gelir ve FVAÖK tahminlerimiz Bloomberg konsensüs ile paralel, net kâr tahminimiz ise konsensüsün altındadır. Enflasyon ve Türk Lirası’nın seyri Teknosa’nın satış gelirleri ve karlılığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle makro varsayımlarda enflasyona ve dövize dayalı farklılıklar, tahminlerimiz ile Bloomberg rakamları arasında farklılığa yol açabilir. Bloomberg’de tahmin yapan sadece 2 kurum olması da farklılığa temel olabilir. TKNSA için bizim 12 aylık 80.1 TL olan hedef fiyatımız Bloomberg beklentisinin %8 üzerindedir.

Ek olarak enflasyon muhasebesine geçilecek olması sebebiyle 2023 yılı son çeyrek gerçekleşmeleri ile bizim ve Bloomberg anketine katılım yapmış analistlerin tahminleri arasında tutarsızlık ortaya çıkacaktır. Dolayısıyla tablodaki rakamlar ile gerçekleşecek sonuçlar arasında bir kıyas yapmak bizce mümkün olmayacaktır. Enflasyon muhasebesinin perakende sektöründeki şirketlere ilk etkisinin stoklar üzerinden olmasını bekliyoruz. Stok tutma süresi (STS) uzun olan (STS>30) şirketler enflasyon düzeltmesine maruz kaldıklarında stoklardan elde ettikleri kar aşağı gelecektir. Bu şirketlerin, brüt kar marjı ve FAVOK marjlarında azalma olmasını bekleriz. Teknosa için son 5 yıl ortalama STS 69 gün olarak hesaplıyoruz. Dolayısıyla stoklar üzerinden yapılacak enflasyon düzeltmelerinin Teknosa’da kârlılık göstergelerini aşağı yönde etkileyeceğini ve net kâr rakamında bulduğumuz sonucun (GY 2023T: 876mnTL) oldukça aşağısında bir sonuç görebileceğimizi tahmin ediyoruz.

İlgili Haberler