Goldman Sachs'tan Çin uyarısı: Yatırım yapmayın!

Goldman Sachs'tan Çin uyarısı: Yatırım yapmayın!

Goldman Sachs varlık yönetimi CIO'su 'Çin'e yatırım yapmayın' uyarısında bulundu

A+A-

Goldman Sachs Group Inc.'in varlık yönetimi biriminin CIO'su Sharmin Mossavar-Rahmani, yatırımcılara Çin'e yatırım yapmamaları yönünde bir uyarıda bulundu. Mossavar-Rahmani, Çin'in son dönemdeki büyük borsa düşüşlerinin, ülkeye yatırım yapmak için yeterli olmadığını ve önümüzdeki on yıl boyunca ekonomide istikrarlı bir yavaşlama beklediklerini söyledi.

"Tüm müşterilerimiz bize bu soruyu soruyor. Bizim görüşümüz Çin'e yatırım yapılmaması gerektiği yönünde" diyen Mossavar-Rahmani, Çin'in politikalarının netlik kazanmamasının ve ekonomik verilerin düzensiz olmasının bu ülkeye yatırım yapma konusundaki endişeleri arttırdığını söyledi.

Son zamanlarda, Çin'in emlak piyasasındaki kriz, COVID-19 kısıtlamalarının tekrar uygulanması ve küresel ekonomik yavaşlama endişeleri yatırımcıların risk algısını olumsuz etkiledi.

Goldman Sachs'ın uyarısı, diğer yatırım bankalarının ve analistlerin görüşleriyle de örtüşüyor. Birçok uzman, Çin'in ekonomik büyümesinin önümüzdeki yıllarda yavaşlayacağını ve yatırımcıların ülkeye yatırım yaparken dikkatli olması gerektiğini savunuyor.

İlgili Haberler