Google'ın yapay zekası Bard'a yeni özellikler eklendi

Google'ın yapay zekası Bard'a yeni özellikler eklendi

Trafikte ChatGPT'nin gerisinde kalan, Google, yeni Bard özelliklerini duyurdu

A+A-

ChatGPT'yi yakalamak için uğraşan Google, bugün yaptığı açıklamada, üretken yapay zekası Bard'ın cevaplarını kontrol etme ve kullanıcıların kişisel Google verilerini analiz etme yeteneğine sahip olacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Microsoft destekli OpenAI'nin chatbotu ChatGPT'nin piyasaya sürülmesi, teknoloji sektöründe tüketicilerin üretici yapay zeka teknolojisine erişimini sağlamak için bir yarış başlattı. Bu dönemde en hızlı büyüyen yapay zeka uygulaması olan ChatGPT şu anda dünyanın en iyi 30 web sitesinden biri.

Google'ın Bard ise aynı şekilde yükselişe geçmedi. Web sitesi analiz firması Similarweb'e göre Ağustos ayında 183 milyon ziyaretçi ile ChatGPT'nin aldığı traafiğin %13'ünü ancak alabildi. 

Hızla gelişen yapay zeka alanında kendine yer edinmeye çalışan Google, kullanıcıların verilerini diğer Google ürünlerinden almalarını sağlayan Bard Extensions'ı kullanıma sunuyor. Örneğin, kullanıcılar Bard'dan Google Drive'daki dosyalarını aramasını ya da kullanıcının Gmail gelen kutusunun bir özetini sunmasını isteyebiliyor. Google kıdemli ürün direktörü Jack Krawczyk, Bard kullanıcılarının şimdilik yalnızca Google uygulamalarından bilgi çekebileceklerini, ancak Google'ın gelecekte uygulamalarını Bard'a bağlamak için harici şirketlerle birlikte çalıştığını söyledi.

Bard'daki bir diğer yeni özellik, üretici yapay zeka için rahatsız edici bir sorunu hafifletmeyi amaçlıyor: "halüsinasyonlar" olarak bilinen yanlış yanıtlar. Bard kullanıcıları artı, Bard'ın yanıtlarının hangi kısımlarının Google arama sonuçlarından farklı ve aynı olduğunu görebilecekler. 

Üçüncü bir yeni özellik ise kullanıcıların başkalarını Bard sohbetlerine davet etmelerine olanak tanıyor.
 

İlgili Haberler