GSYH'nin üçüncü çeyrekte de gerilemesi bekleniyor

GSYH'nin üçüncü çeyrekte de gerilemesi bekleniyor

BETAM, 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 2,0 oranında azalmasını bekliyor.

A+A-

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM), 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 2,0 oranında azalmasını bekliyor.

BETAM'ın araştırmasında şöyle denildi:

"Kesinleşen Temmuz, Ağustos ve kısmen açıklanan Eylül ayı GSYH öncü göstergeleri ile yaptığımız hesaplamalara göre 2019 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla GSYH’nin yüzde 2,0 oranında azalmasını bekliyoruz. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış verilerle yaptığımız hesaplamalarla ise yılın üçüncü çeyreğinde ikinci çeyreğe kıyasla GSYH’nin yüzde 0,5 büyüyeceğini öngörüyoruz.Bilindiği gibi Yeni Ekonomi Program’da 2019 
büyümesi yüzde 2,3 olarak hedeflenmişti. Buna karşılık Dünya Bankası, OECD ve IMF’nin en güncel 2019 yılı büyüme tahminleri negatif ve eksi yüzde 1’in de altında. En son yayınlanan Ekim ayı TCMB beklenti anketinde ise 2019 yılı büyümesi için beklenti yüzde 0,09."

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.