Güney Kore’den batarya üretimi için finansman

Güney Kore’den batarya üretimi için finansman

Güney Kore, Kuzey Amerika’da fabrika kurmak isteyen yerel batarya üreticilerine önümüzdeki beş yıl içinde 7 trilyon won (5,3 milyar dolar) mali destek sağlayacağını açıkladı.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden'ın “Enflasyonu Düşürme Yasası” otomobil üreticilerini Kuzey Amerika'da elektrikli araç monte etmeye ve Çin bileşenlerine olan bağımlılığı azaltmaya teşvik ediyor.

Güney Kore, Kuzey Amerika’da batarya üretimi yapacak şirketlere beş yıl içinde 7 trilyon won (5,3 milyar dolar) mali destek sağlayacağını duyurdu.

Kore Ticaret Bakanlığı’ndan Cuma günü e-postayla gönderilen bir açıklamaya göre, destek kredi oranlarının ve sigorta primlerinin yüzde 20'ye kadar düşürülmesinin yanı sıra batarya ve malzeme üretimi için daha fazla vergi indirimi sağlanmasını içeriyor.

Güney Kore Ticaret Bakanı Lee Chang-yang, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Enflasyonu Düşürme Yasası'ndan sonra hızla değişen durumlarla etkili bir şekilde başa çıkabilmek için hem hükümet hem de işadamları birlikte çözüm bulmak için işbirliği yapmalı." dedi.

Güney Kore, LG Energy Solution Ltd., Samsung SDI Co. ve SK On Co., Ltd. gibi dünyanın önde gelen batarya üreticilerini bünyesinde bulunduruyor. Bu üç batarya üreticisi, General Motors Co., Ford Motor Co. ve Tesla Inc. dahil olmak üzere birçok otomobil üreticisine tedarik sağlıyor.

İlgili Haberler