Güney Kore'den Google'a 32 milyon dolar ceza

Güney Kore'den Google'a 32 milyon dolar ceza

Güney Kore, rakip platformdaki oyunları engellediği için Google'a 32 milyon dolar ceza kesti.

A+A-

Güney Kore'nin antitröst düzenleyicisi, Alphabet'in Google şirketine, mobil video oyunlarının bir rakibin platformunda yayınlanmasını engellediği için 42,1 milyar won (31,88 milyon $) para cezası verdi.

Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) Salı günü yaptığı açıklamada, Google'ın Haziran 2016 ile Nisan 2018 arasında video oyunu üreticilerinden uygulama içi teşhir sağlamaları karşılığında oyunlarını yalnızca Google Play'de yayınlamalarını talep ederek pazar hakimiyetini güçlendirdiğini ve yerel uygulama pazarı One Store'un gelirine ve bir platform olarak değerine zarar verdiğini söyledi.

Google, bir sonraki hareket tarzını değerlendirmek üzere KFTC'nin nihai kararını inceleyeceğini söyledi.

Bir sözcü, "Google, geliştiricilerin başarısı için önemli yatırımlar yapıyor ve KFTC'nin vardığı sonuçlara saygıyla katılmıyoruz" dedi.

KFTC, ABD'li teknoloji devine karşı atılan adımın, hükümetin adil piyasaları sağlama çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Antitröst düzenleyicisi, Google'ın eyleminden etkilenen oyun yapımcıları arasında Netmarble, Nexon ve NCSOFT'un yanı sıra diğer küçük şirketlerin de bulunduğunu ekledi.

2021 yılında Google, Android işletim sisteminin özelleştirilmiş sürümlerini engellediği için KFTC tarafından 200 milyar won'dan fazla para cezasına çarptırıldı.

İlgili Haberler