Hedge fonlar hisse alımlarını artırdı

Hedge fonlar hisse alımlarını artırdı

JPMorgan'a göre hedge fonlar Aralık ayına yükseliş beklentisi ile girerek hisse alımlarını hızlandırdı

A+A-

JPMorgan'ın ayınladığı bir nota göre, trend takip eden hedge fonlar Aralık ayına yükseliş havasında başladı ve ABD, Avrupa ve Japonya hisselerini satın aldı.

S&P 500 ve Japonya'da Nikkei, Kasım ayında neredeyse %9'luk bir ralli yaptı. Avrupa hisseleri ise %6'nın üzerinde kazanç sağladı.

JPMorgan'ın Pazar günü yayınladığı ve Reuters tarafından görülen bir notta, hedge fonların Kasım ayını %2,3'lük bir pozitif performans sonucu ile tamamladığı belirtildi.

Notta, fonların Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da %3,2'lik bir getiri ile en iyi performansı gösterdikleri, Kuzey Amerika'da %2,1'lik bir getiri elde ettikleri ve Asya'da %0,5'lik bir pozitif sonuçla marjinal olarak pozitif oldukları belirtildi.

Trend takip eden hedge fonları ya da CTA'lar (emtia ticareti danışmanları) sistematik olarak işlem yaparak, trend olacak kadar büyük piyasa hareketlerini yakalamaya çalışıyorlar.

Sistematik hedge fonları, Ekim ayındaki tahvil satışlarında yılın başındaki kayıplarını telafi etti; ABD'den Almanya'ya devlet tahvili getirileri, yüksek faiz oranları ve yüksek borç seviyelerine ilişkin endişeler nedeniyle son yılların en yüksek seviyelerine ulaşlası hisse senetlerini aşağı yönlü baskılamıştı.

JPMorgan, malzeme dağıtımı yapan şirketlerin yanı sıra tüketicilerin satın almaktan hoşlandığı ancak ihtiyaç duymadığı isteğe bağlı ürünleri üreten firmaların hisse senetlerinin bu tüccarlar için iyi olduğunu söyledi. Ancak, bankalar da dahil olmak üzere finansal hisse senetleri üzerinde spekülasyon yaparak zarar ettiklerini söyledi.

İlgili Haberler