JPMorgan: Ucuz TL carry-trade fırsatı sunuyor

JPMorgan: Ucuz TL carry-trade fırsatı sunuyor

JPMorgan stratejistleri Türk lirasının ciddi derecede ucuz olduğunu belirterek bu durumun yıllık yüzde 20 carry getirisi potansiyeli yarattığını dile getirdi.

A+A-

Aralarında Anezka Christovova’nın da olduğu JPMorgan'ın stratejistleri yayımladıkları notta “Modelimiz liranın anlamlı ölçüde ucuz olduğunu (adil değerden yaklaşık yüzde 30-yüzde 35 ucuz) gösteriyor. Bu ciddi bir reel değer kazancına izin veriyor” dedi.

Analistler enflasyonun yaklaşık yüzde 40 lira reel değer kazancına yol açmasının beklendiğini belirterek bunun yıllık yüzde 20’lik lira spot değer kaybıyla tutarlı olacağını, bunun da yüzde 20 carry getirisini ima ettiğini vurguladı. Stratejistler lira cinsi devlet tahvillerinin de adil değere yaklaştığına dikkat çekerek, yakında tahvillerde de fırsat görebileceklerini belirtti.

JPMorgan outright işlemlerde altı aylık Dolar/TL forwardları için kısa pozisyon aldığını da duyurdu. Lira bu yıl dolara karşı yüzde 35 değer kaybı ile Arjantin pezosunun ardından en kötü gelişen ülke para birimi performansını göstermişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uyguladıkları dezenflasyon programının çok büyük ihtimalle lirada reel olarak değerlenmeye sebep olabileceğini belirterek “Türk Lirası’nın reel olarak değer kaybettiği süreç sona ermiştir” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler