Hepsiburada, TurkCommerce'den hisse aldı

Hepsiburada, TurkCommerce'den hisse aldı

Hepsiburada, TurkCommerce'den 4,6 milyon B sınıfı adi hisseyi 5,7 milyon dolar karşılığında satın aldı. Bu, Hepsiburada'nın hisselerinin %0,9'una denk geliyor.

A+A-

Hepsiburada,TurkCommerce ile bir hisse alım anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Hepsiburada, TurkCommerce'den 4,6 milyon B sınıfı adi hisseyi 5,7 milyon dolar karşılığında satın alacak. Bu, Hepsiburada'nın hisselerinin %0,9'una denk geliyor.

Hisse başına fiyat, 27 Eylül 2023 tarihinde bir Hepsiburada Amerikan Depo Hissesinin ("ADS") Nasdaq'taki resmi kapanış fiyatı üzerinden %10'luk bir iskontoya karşılık gelmektedir.

Hisse Alım Fiyatı, (i) TurkCommerce'in New York Eyaleti Yüksek Mahkemesi nezdinde açılan iki toplu davanın çözümüne katkıda bulunmayı kabul ettiği ve Aralık 2022'de taraflar arasında imzalanan şartname uyarınca TurkCommerce'in Hepsiburada'ya borçlu olduğu 3,975.000 ABD Doları tutarındaki uzlaşma katkı payının ("Katkı Payı Tutarı") mahsup edilmesi yoluyla ödenecektir, County of New York ve United States District Court, Southern District of New York, sırasıyla (31 Aralık 2022'de sona eren mali yıl için 1 Mayıs 2023'te sunulan Form 20-F yıllık raporumuzda daha ayrıntılı olarak açıklandığı üzere) ve (ii) İşlemin kapanış tarihinde 1,757,306. 93 tutarındaki nakit ödemenin İşlem'in kapanış tarihinde yapılması.

İşlemin kapanışının 12 Ekim 2023 tarihinde veya civarında gerçekleşmesi beklenmektedir. Şirketin, bu İşlemde satın alınan B Sınıfı adi hisseleri, 24 Nisan 2023 tarihinde Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen Şirketin Revize Teşvik Planı kapsamında B Sınıfı adi hisseleri teslim etmek amacıyla kullanması beklenmektedir.

 

İlgili Haberler