"Hisse rallisini Fed ve Omikron durduramaz"

"Hisse rallisini Fed ve Omikron durduramaz"

Barclays stratejistleri, Fed’in açıklamalarının şahinleşmesinin de Omikron varyantının da hisselerdeki ralliyi durduramayacağını söyledi.

A+A-

Barclays stratejistleri, Fed’in açıklamalarının şahinleşmesinin de Omikron varyantının da hisselerdeki ralliyi durduramayacağını söyledi.

“Küresel ekonomi her yeni Kovid dalgasıyla beraber koşullara uyum sağlamayı başardı ve bu döngünün Omikron varyantında da sürmesini bekliyoruz” diyen Barclays Stratejisti Matthew Joyce, Fed’den gelen faiz artırımı mesajlarının halihazırda fiyatlanmamış olma ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi.

UBS Yatırım Müdürü Mark Haefele ise temel senaryolarının piyasaların pozitif ekonomik büyüme ve kazanca odaklanacağı yönünde olduğunu söyledi.

Morgan Stanley tam tersini söylemişti

Morgan Stanley stratejistlerine göre ise piyasaların yeni koronavirüs varyantından daha fazla endişelenmesi gereken bir şey var. Micheal Wilson öncülüğündeki stratejistler Fed Başkanı Jerome Powell’ın varlık alımı azaltımının hızlanabileceği sinyali vermesinin ardından hisse senetleri için en büyük risk faktörünün Omikron varyantı değil, Fed’in aksiyonları olduğunu bildirmişti.

Stratejistler müşterilere yazdığı bir notta “varlık alımının azaltılması piyasada sıkılaşma demek. Bu da toparlanmanın bu aşamasında düşük değerlemeler anlamına gelir” ifadelerine yer verdi.

Benzer biçimde JP Morgan stratejistleri de hisse senedi piyasaları için Merkez Bankalarının şahinleşmesinin Kovid-19’dan daha büyük bir risk faktörü olduğu görüşünde. Buna rağmen kurum bugünkü bir notunda ABD Borsalarında rallinin gelecek yıl da süreceği tahminini paylaştı. Morgan Stanley ise S&P 500 endeksinin ve değerlemelerin düşeceğini öngördü.

Genelde boğa tutumundaki UBS Global Wealth Management stratejistleri ise bugünkü bir notta, omikron ve Fed risklerinin değerlendirildiği bir ortamda volatilitede artış beklediklerini söyledi. Stratejistler yatırımcılara riskli varlıklardan hızlı çıkış yapmaktan kaçınmaları gerektiğini belirtirken parasal sıkılaşmasın baz senaryoları için düşüş tehdidi oluşturabileceğini bildirdi.

Etiketler : , ,