Hisseleri çakılan otomotiv devi yatırım için fırsat mı veriyor?

Hisseleri çakılan otomotiv devi yatırım için fırsat mı veriyor?

ABD merkezli otomotiv devi Lucid'in 3. çeyrek sonuçları beklentileri karşılamadı ve hisselerinde kan kaybı yaşandı. Ancak analistler gelecek yıl şirketin hisse değerlemesinde fırsat görüyor.

A+A-

Lucid (LCID) hisseleri, elektrikli araç üreticisinin 2023 yılı 3. çeyrek mali sonuçlarını açıklamasıyla 7 Kasım Salı günü düşüş yaşadı. Şirket, Wall Street'in beklentilerinin altında bir performans sergiledi.

Kazanç raporunun açıklanmasından sadece birkaç dakika sonra LCID, aynı çeyrekte 630,9 milyon $'lık 3. çeyrek rapor zararının da etkisiyle bir düşüş yaşadı. Bu ani düşüş ilerleyen günlerde de devam ederek Lucid'in hisse senedi değerini daha da düşürdü.

Lucid ayrıca, yıldan yıla %30'luk bir düşüşü temsil eden 137,8 milyon $'lık bir 3. çeyrek geliri bildirdi ve bu dönem için 185,1 milyon $ olan gelir için analist beklentilerini tutturamadı.

Kazanç açıklamasından bu yana LCID hisseleri düşüş trendini sürdürdü ve 9 Kasım Perşembe günü hisse başına 3,76$'dan işlem görerek son 24 saatte %-4,94 değer kaybederek son beş günde değerinin neredeyse %20'sini kaybetti.

S&P500 Endeksi iyi performans göstererek 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görürken, LCID geride kalıyor.

Geçtiğimiz ay boyunca LCID 3,72$ ile 5,38$ arasında geniş bir aralıkta işlem gördü ve şu anda bu aralığın alt ucuna yakın. Fiyatların son zamanlarda kayda değer bir düşüş yaşaması nedeniyle, bu noktada yeni uzun pozisyonlar açmaktan kaçınılması tavsiye ediliyor.

Piyasanın şirketin kazançlarına vereceği tepki beklense de, şirketin 3. çeyrek raporu sağlam temeller ortaya koydu.

Lucid, ultra lüks Air Sapphire sedan ve Air Pure RWD araçlarının ilk partisini üçüncü çeyrekte başarıyla ürettiğinin altını çiziyor. Şirket, elektrikli güç aktarma organlarını tedarik etmek üzere Aston Martin ile bir işlemi tamamladı ve bir Operasyon Direktörü atadı.

Lucid ayrıca, 16 Kasım'da LA Auto Show'da tanıtılması planlanan Gravity SUV'un üretim takviminin, önümüzdeki yılın sonlarına doğru üretime başlanacak şekilde devam ettiğini vurguladı.

Tesla'nın elektronik araçları için şarj cihazlarının benimsendiğine dair haberlerle birleştiğinde, şirketin EV endüstrisinin rekabetçi bir parçası olma konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor.

Bu hisse senedi hakkındaki görüşler analistlerin fiyat hedeflerine de yansıyor. Özellikle, Wall Street'in LCID için 12 aylık ortalama fiyat hedefi şu anda 5,19 dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da mevcut hisse fiyatına kıyasla yaklaşık %38,22 daha fazla artış anlamına geliyor.

Fiyat hedefi, son üç ayda Lucid'i ele alan 9 stratejiste dayanıyor.

İlgili Haberler