Huawei ABD yaptırımlarını kurduğu gizli çip üretim tesisleriyle deliyor

Huawei ABD yaptırımlarını kurduğu gizli çip üretim tesisleriyle deliyor

ABD yaptırımlarını delmek isteyen Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Çin genelinde gizli yarı iletken üretim tesisleri inşa ediyor.

A+A-

Bloomberg News'in Salı günü bildirdiğine göre, Washington merkezli bir yarı iletken derneği, Huawei Technologies Co'nun ABD yaptırımlarını delmek için Çin genelinde gizli yarı iletken üretim tesisleri inşa ettiği uyarısında bulundu.

Yarı İletken Endüstrisi Birliği, Çinli teknoloji devinin geçen yıl çip üretimine geçtiğini ve hükümetten tahmini 30 milyar dolar devlet fonu aldığını belirterek, Huawei'nin mevcut en az iki tesisi satın aldığını ve üç tane daha inşa ettiğini söyledi.

ABD Ticaret Bakanlığı, güvenlik endişeleri nedeniyle Huawei'yi 2019 yılında ihracat kontrol listesine eklemişti. Şirket bir güvenlik riski olduğunu reddediyor.

Bloomberg'in haberine göre, eğer Huawei, Semiconductor Industry Association'ın söylediği gibi başka şirketlerin adı altında tesisler inşa ediyorsa, o zaman Amerikan çip üretim ekipmanlarını dolaylı olarak satın almak için ABD hükümetinin kısıtlamalarını aşabilir.

Huawei ve Yarı İletken Endüstrisi Birliği, Reuters'in yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Huawei, Amerika Birleşik Devletleri'nde ticari kara listeye alındı ve çoğu tedarikçinin lisans verilmediği sürece şirkete mal ve teknoloji göndermesi kısıtlandı. Yetkililer, şirketin ürünlerinin çoğuna güç veren yarı iletken çipleri satın alma veya tasarlama kabiliyetini kesmek için kontrolleri sıkılaştırmaya devam etti.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler