Huawei'nin eski kardeşi Honor telefonlarıyla Hindistan pazarına yeniden giriyor

Huawei'nin eski kardeşi Honor telefonlarıyla Hindistan pazarına yeniden giriyor

Çinli akıllı telefon markası Honor, yerel bir şirketle yaptığı lisans anlaşmasıyla Hindistan'da yeniden piyasaya çıkacak ve ülke başkanı Reuters'e verdiği demeçte, gelecek yılın başlarında yerel üretime başlamayı hedefledikleri açıkladı.

A+A-

Honor, Hindistan'da akıllı telefon satışını durdurdu ve geçen yıl sınırlı pazarlama bütçesi ve daha az ihtiyatlı portföy yönetimi nedeniyle geri çekildiği bildirildi.

Counterpoint Research'ün başkan yardımcısı Neil Shah, "Hindistan, Huawei Technologies'in sahibi olduğu Honor için markayı bölmek ve stratejisini yeniden değerlendirmek zorunda kaldığı 2020 yılına kadar hiçbir zaman odak pazar olmadı" dedi.

Honor'un geri dönüşü, teknoloji ve donanım transferine bağlı, açıklanmayan bir "üzerinde anlaşmaya varılan maliyet" için yeni kurulan Gurugram merkezli bir şirket olan Honor Tech ile yapılan bir lisans anlaşmasıyla destekleniyor.

Eylül ayına kadar orta menzilli Number serisi ile Hindistan'da Honor telefonlarının üç çeşidini piyasaya sürecek.

Tamamen yerel hissedarlara ait olan şirket, Hindistan'da Honor markalı akıllı telefonlar üretecek, satacak ve hizmet verecek.

CEO Madhav Sheth, "Tüm telefonlar eninde sonunda Hindistan'da üretilecek" dedi ve daha fazla ayrıntı vermedi.

Rakip Realme'nin eski bir yöneticisi olan ve Hindistan'daki genişlemesiyle tanınan Sheth, "Geçmişte (Hindistan) hükümetinin karşılaştığı en büyük zorluk, (Çinli) bir markanın Hindistan'da nasıl hesap verebilir olmasıydı" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda, Çinli işletmeler Hindistan'da hükümetin birkaç uygulamayı yasaklaması ve komşusundan devralma hareketlerini engellemek için yatırımları incelemeyi hızlandırmasıyla mücadele etti.

Counterpoint Research'e göre Honor, %20'ye yakın pazar payıyla Hindistan'ın en çok satan şirketi olan Samsung Electronics ve ardından Vivo, Xiaomi, Realme ve diğerleri ile rekabet edecek.

Sheth, Honor Tech'in 2024'te en az 100 milyar rupi (1,20 milyar dolar) gelirle satış hacimlerine göre Hindistan'ın akıllı telefon pazarından %5'lik bir pay almayı hedeflediğini söyledi.

İlgili Haberler