IBM 5 milyar dolara Apptio'yu satın alıyor

IBM 5 milyar dolara Apptio'yu satın alıyor

IBM, yazılım şirketi Apptio'yu 5 milyar dolara satın almak için anlaşmaya yaklaştı.

A+A-

Wall Street Journal'ın Cuma günü geç saatlerde bildirdiğine göre IBM, bulut tabanlı iş yazılımı şirketi Apptio şirketini yaklaşık beş yıl önceki satın alma fiyatının iki katından daha fazla bir fiyata satın almak için anlaşmaya yakın.

WSJ'nin ilerleyen görüşmelere yakın isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre IBM Apptio'yu özel sermaye şirketi Vista Equity Partners'tan muhtemelen hafta sonu yaklaşık 5 milyar dolara satın almak için bir anlaşma yapabilir.

Ocak 2019'da Vista Equity Partners, o zamanlar Nasdaq'ta işlem gören Apptio'yu hisse başına 38 dolar ya da 1,94 milyar dolarlık nakit anlaşmasıyla özel sektöre devretti. Apptio, işletmeler için yönetim ve stratejik planlama sunan bulut tabanlı bir yazılım platformu işletiyor.

Bu anlaşma, IBM'in o dönemde halka açık olan Red Hat Inc. için %63 primle hisse başına 190 dolar ya da 34 milyar dolar teklif ettiği sırada gerçekleşti. O zamandan bu yana IBM, 2022'nin sonlarında özel sermaye şirketi Arlington Capital Partners'tan satın aldığı devlet odaklı dijital dönüşüm hizmetleri şirketi Octo gibi, çoğunlukla danışmanlık işi için birkaç şirket satın aldı.

IBM hisseleri Cuma günü mesai saatleri sonrasında %0,1'den daha az bir düşüşle 129,43$'dan kapattı.

Hisse senedi, IBM'i bir bileşen olarak sayan Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA'daki %1,8'lik kazanç, S&P 500 endeksindeki %13,3'lük ilerleme SPX, %0,77 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Bileşik Endeksi COMP, %1,01'deki %28,9'luk ralli karşısında bugüne kadar %8,2 düştü.

IBM'in hisseleri zor bir hafta geçirerek, Dow'un diğer bileşeni Intel Corp. ile birlikte %5,9 düşüş yaşadı. INTC, +%0,89, hisseleri haftalık %9,3 düşüş gösterdi.

Bu haber toplam 864 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler