İcra borçları siliniyor: Torba yasa mecliste

İcra borçları siliniyor: Torba yasa mecliste

TBMM'ye sunulan torba yasada yer alan geçici madde ile birlikte icralık olmuş 2 bin lira ve altı GSM, doğalgaz ve elektrik borçlarının silinmesi bekleniyor.

A+A-

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylğl ayı enflasyon verileri yüzde 83,45'e yükseldi. Bağımsız iktisatçılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) verilerine göre, Tüketici Fiyat Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül ayında yüzde 5,60 arttı. ENAG'a göre E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 186,27 olarak gerçekleşti.

Ekonomik krizin derinleşmesiyle birlikte yurttaşlar borçlarını ödeyemez hale geldi. Milyonlarca vatandaş icralık olan borçları nedeniyle zor günler geçiriyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında yaptığı, "15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz" açıklamasının ardından gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda. 

TBMM'ye sunulan torba yasada yer alan geçici madde ile birlikte icralık olmuş 2 bin lira ve altı GSM, doğalgaz ve elektrik borçları silinecek.

Öte yandan, ödenemeyen ve varlık şirketlerine devredilen anaparaso 2 bin 500 lira altı olan borçların yarısını ise devlet ödeyecek. 

Birgün yazarı Bahadır Özgür sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, 2 bin lira altı icralık borçların tutarının 20 milyar lira olduğunu ifade etti. 

İlgili Haberler