İhracatı artan, ithalatı azalan ABD'nin dış ticaret açığı düştü

İhracatı artan, ithalatı azalan ABD'nin dış ticaret açığı düştü

ABD'nin ihracatı martta yüzde 2,1 artışla 256,2 milyar dolara yükselirken, ithalatı yüzde 0,3 azalışla 320,4 milyar dolara geriledi

A+A-

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı mart ayı dış ticaret verilerine göre, ülkenin dış ticaret açığı martta yüzde 9,1 azalarak 64,2 milyar dolara geriledi. Piyasa beklentilerine göre, ticaret açığı 63,3 milyar dolar seviyesinde olması öngörülüyordu. Mart ayında 4 ayın en düşük seviyesine gerileyen dış ticaret açığı, şubatta 70,6 milyar dolar olarak kaydedilmişti.

ABD'nin ihracatı martta yüzde 2,1 artarak 256,2 milyar dolara yükselirken, ithalatı yüzde 0,3 azalarak 320,4 milyar dolara düştü. Ticaret açığı Avrupa Birliği (AB) ve Çin ile azalırken, Kanada ile arttı. ABD'nin AB ile ticaret açığı martta yüzde 14 azalarak 15,6 milyar dolara gerilerken, Çin ile ticaret açığı yüzde 9 azalışla 22,9 milyar dolara düşürdü. Kanada ile ticaret açığı ise yüzde 35 artarak 7,7 milyar dolara yükseldi.

ABD'nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında Meksika, Vietnam, Almanya, Japonya, İrlanda, İtalya, Güney Kore, Tayvan, Hindistan, Malezya, İsviçre, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan ve Singapur bulunuyor. ABD'nin ticaret fazlası verdiği ülkeler ise Güney ve Orta Amerika, Hollanda, Belçika, Avustralya, Hong Kong, İngiltere ve Brezilya olarak sıralanıyor.

İlgili Haberler