IIRA, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

IIRA, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Bahreyn merkezli kredi derecelendirme kuruluşu IIRA, Türkiye'nin  kredi notlarını BBB/A3 ve görünümü 'durağan' olarak teyit ederken,  ekonomik büyümeye yönelik beklentilerini aşağı yönlü revize etti.

A+A-

Bahreyn merkezli kredi derecelendirme kuruluşu Islamic International Rating Agency - IIRA (İslami Uluslararası Derecelendirme Kuruluşu), Türkiye'nin kredi notlarını BBB/A3 ve görünümü 'durağan' olarak teyit ederken, ekonomik büyümeye yönelik beklentilerini aşağı yönlü revize etti.

Türk ekonomisinin 2020 yılının ilk çeyreğinden güçlü kredi büyümesinin desteği ile yüzde 4,5 büyüdüğünü, ancak Covid-19'un yayılmasının  ticaret ve turizmin keskin şekilde düşmesinin sonrasında 2020 yılı için  daha önce yaptıkları yüzde 4 büyüme tahmininin artık gerçekleşmesinin  muhtemel olmadığını vurguladı.  IIRA, Türk ekonomisi için 2020 yılı  büyüme tahminini yüzde 1,0 daralma olarak revize etti, bu tahminde  ekonominin kapasitenin altında kalsa da üçüncü çeyrekte yavaş yavaş  toparlanacağı öngörüsü ile yaptı.

IIRA, Türk ekonomisinin 2021 yılında büyümesini beklediklerini de vurguladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.