IMF’den depremin ekonomik etkilerine ilişkin yeni açıklama

IMF’den depremin ekonomik etkilerine ilişkin yeni açıklama

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Ekonomist Mahmud Mohieldin, son depremlerin Türkiye'nin milli geliri üzerindeki etkisinin 1999'daki deprem kadar olması muhtemel değil" sözlerini kaydetti.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Ekonomist Mahmud Mohieldin, Kahramanmaraş merkezli depremin Türkiye ekonomisine yönelik olası etkilerini değerlendirdi.

Bugün Arap Mali Forumu’unda konuşan Mohieldin, oturum aralarında gazetecilere verdiği demeçte konu ile ilgili yorumunu aktardı. Mohieldin depremin Türkiye’nin Gayri Safi Yurt İçi Hasılası (GSYH) üzerindeki etkisinin, 1999 depremi kadar belirgin olma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Mohieldin, önümüzdeki birkaç aydaki ilk etkinin ardından, yeniden inşaya yönelik kamu ve özel sektör yatırımlarının uzun vadede GSYİH büyümesini artırabileceğini de sözlerine ekledi.

1999 depreminin ekonomik faturasını, dönemin Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) 15 ila 19 milyar dolar, Dünya Bankası ise 12-17 milyar dolar olarak hesaplamıştı. Türkiye ekonomisi 1999’luk yılını yüzde 6,4’lük rekor küçülme ile tamamlamıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler