IMF'ten Ukrayna'ya vergi uyarısı

IMF'ten Ukrayna'ya vergi uyarısı

IMF'den Ukrayna'ya vergi gelirlerini aşındıran önlemlerden kaçınma çağrısı geldi.

A+A-

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ukrayna Misyon Şefi Gavin Gray, Ukraynalı yetkililere vergi gelirlerini aşındıran önlemlerden kaçınma çağrısında bulundu.

Gray, yaptığı yazılı açıklamada, 17-20 Ekim tarihleri arasında IMF ekibinin Avusturya'nın Viyana kentinde Ukraynalı yetkililerle bir araya geldiğini bildirdi.

Yedi aydan fazla bir süre önce başlayan Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının muazzam insani acılara neden olduğunu ve ciddi bir ekonomik etki yarattığını vurgulayan Gray, ülke ekonomisinin önemli ölçüde daraldığını, enflasyonun keskin bir şekilde yükseldiğini, ticaretin önemli ölçüde bozulduğunu ve mali açığın benzeri görülmemiş seviyelere yükseldiğini aktardı.

Gray, görüşmelerinde son makro-finansal gelişmeler ve görünüme, 2023 yılı bütçesi ve ilgili dış finansman ihtiyacına, finans sektörü sorunları ile makroekonomik istikrarı destekleyen politikaların karışımına odaklandıklarını ifade etti.

Ukrayna makamlarının son derece zor koşullarda, önemli derecede makro-finansal istikrar sağladıkları için kayda değer bir takdiri hak ettiklerini belirten Gray, "Yetkililer, harcamaları mevcut finansmanla uyumlu hale getirmeye çalıştıkları için vergi gelirlerini aşındıran önlemlerden kaçınmaya teşvik ediliyor." ifadesini kullandı.

Gray, Ukrayna'nın gelişmiş program izleme talebi üzerine önümüzdeki haftalarda çalışmaya devam edeceklerini aktararak, bu kapsamda yetkililerin makroekonomik ve finansal istikrarı desteklemeye yönelik politika niyetlerini ortaya koyacağı ve 2023 için dış finansman ihtiyaçlarının değerlendirileceği kaydedildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler