İngiltere Merkez Bankası'ndan Çin kaynaklı riskler artıyor uyarısı

İngiltere Merkez Bankası'ndan Çin kaynaklı riskler artıyor uyarısı

İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Andrew Bailey, işgücü piyasası ve Çin kaynaklı risklerin arttığı konusunda uyardı.

A+A-

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Çin'in Kovid kısıtlamalarını aniden kaldırmasının, Ukrayna'daki savaşın devam eden yansımalarının ve İngiltere'nin işgücündeki daralmanın İngiltere ekonomisi ve enflasyon görünümünün karşı karşıya olduğu tehlikeler listesinin üst sıralarında olduğu konusunda uyardı.
Bailey, bir Covid vaka dalgasını tetikleyen Çin'in yeniden açılmasının dünyanın ikinci büyük ekonomisi üzerinde kısa vadede olumsuz bir etkisi olacağını söyledi ve İngiltere merkez bankası yetkililerinin durumu çok yakından izlediklerini bildirdi.

Bailey, Pazartesi günü Parlamento'da milletvekillerine, aşırı sıkı bir iş piyasası ücret artışını teşvik ederken, İngiltere işletmelerine sunulan azalan işgücü havuzunun enflasyon oranındaki hızlı düşüşü raydan çıkarma tehdidi oluşturduğunu söyledi.
Sözler, Bailey'nin İngiltere'nin kırk yılı aşkın süredir gördüğü en kötü enflasyon döneminden uzaklaşıp uzaklaşmadığını değerlendirirken ne kadar dikkatli olduğunu gösteriyor. Enflasyonun aylardır düştüğü ve Fed'in sıkılaştırıcı para politikasından uzaklaşıp faiz indirimlerini düşüneceği yönündeki spekülasyonları körükleyen ABD ile bir tezat oluşturuyor.
Bailey, "İleriye dönük olarak, enflasyonun düşeceği şekilde düşmesine yönelik en büyük risk arz tarafıdır. Bu ülkede özellikle işgücünün küçülmesi sorunu" ücretleri yükseltti."


Etiketler : , ,
İlgili Haberler