İngiltere, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 55 milyar sterline devralmasını onayladı

İngiltere, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 55 milyar sterline devralmasını onayladı

İngiltere'nin rekabet kurumu, Microsoft'un Activision Blizzard'ı 55 milyar sterlin karşılığında devralmasına yeşil ışık yaktı. Bu, Microsoft'un oyun endüstrisindeki gücünü önemli ölçüde artıracak.

A+A-

İngiltere'nin rekabet kurumu, Microsoft'un oyun devi Activision Blizzard'ı 55 milyar sterlin karşılığında devralmasına yeşil ışık yaktı. Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), firmaların "bulut oyun" haklarını Fransız rakibi Ubisoft'a satmayı kabul etmelerinin ardından onay verdi. 

CMA başlangıçta mega birleşmeyi engellemiş, Microsoft ve Activision Blizzard'ın öfkeli tepkisine yol açmıştı. Bu karar, Silikon Vadisi'ne rakip olmak için daha fazla teknoloji yatırımı çekmeye çalışan Hükümet için hassas bir anda geldi.

CMA patronu Sarah Cardell, Avrupalı düzenleyicilerin anlaşmayı onaylamasına rağmen, İngiltere'deki gözlemcinin Microsoft'un oyunların indirilmek yerine yayınlandığı bulut oyunları üzerinde "boğucu bir güce" sahip olmasını istemediğini söyledi.

Ayrıca Microsoft'u daha önce CMA'nın tavsiyelerini göz ardı ettiğini itiraf ettiği için azarladı ve ekledi: "Microsoft tarafından uygulanan taktikler CMA ile ilişki kurmanın bir yolu değildir."

Microsoft Xbox oyun konsolunun sahibiyken Activision Call Of Duty ve Candy Crush gibi oyunları üretiyor.