İngiltere ve Türkiye arasında kritik imza

İngiltere ve Türkiye arasında kritik imza

İngiltere ve Türkiye, savunma ortaklıklarını güçlendirmek ve bölgesel ve uluslararası güvenliği artırmak için bir niyet beyanı imzaladı.

A+A-

İngiltere  ve Türkiye, savunma ortaklıklarını güçlendirmek ve bölgesel ve uluslararası güvenliği artırmak için bir niyet beyanı imzaladı.  Anlaşmaya göre iki ülke savunma sanayileri arasında işbirliği yapacak ve Akdeniz'de ortak eğitim tatbikatları yapacak. Anlaşma, Kuzey Afrika ve Orta Doğu'ya güvenlik yardımı da dahil olmak üzere birçok konuda işbirliği yapmayı amaçlıyor.

thedefensepost.com'un haberine göre imzalanan anlaşma, 2019'da imzalanan ve uluslararası barış ve güvenlik için işbirliği yapma hedefleri taşıyan başka bir anlaşmanın ortasında gerçekleşti. İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, bu ortaklığın Birleşik Krallık'ın savunma sektöründeki işbirliklerini artırma kararlılığı olduğunu belirtti ve Türkiye'nin küresel istikrarsızlıkların yaşandığı bir dönemde etkilerinin küçümsenemeyeceğine dikkat çekti.

Kuzey Afrika ve Orta Doğu'ya yönelik güvenlik yardımı anlaşmanın en önemli konularından biri. Görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının ortasındaki Ukrayna'ya toplu yardım da görüşüldü.

İki ülke arasında Temmuz ayında İstanbul'da düzenlenen bir savunma fuarında yapılan toplantılarda ekipman, ihracat ve ortaklık fırsatları ele alındı. Bu anlaşma, ülkelerin savunma ve güvenlik işbirliğini geliştirerek ilişkilerin daha da güçlenmesini sağlayacak.

İlgili Haberler