iPhone 15 Pro Max doğmadan öldü: iPhone 15 Ultra geliyor

iPhone 15 Pro Max doğmadan öldü: iPhone 15 Ultra geliyor

Bloomberg'den Mark Gurman, haftalık "Power On" bülteninin Eylül 2022 sayısında, bu yıl iPhone 15 Pro Max'in yerini iPhone 15 Ultra'nın alabileceğini söyledi.

A+A-

iPhone 15 Pro Max yerine iPhone 15 Ultra geliyor. Söz konusu isim değişikliği, 2022'nin sonlarında ve 2023'ün başlarında Apple analisti Ming-Chi Kuo gibi etkili kaynaklardan gelen birkaç söylentide yaygın olarak dillendirilse de, bir süredir bu konuda sızıntı olmuyordu. Şimdi ise AppleInsider'dan Andrew O'Hara "iPhone 15 Ultra" isminin geri döndüğünü iddia ediyor:

O'Hara'nın Apple söylentileri konusunda pek başarılı olduğu söylenemez, ancak geçen yıl piyasaya sürülmeden önce ikinci nesil AirPods Pro'nun doğru görüntülerini paylaşmıştı. Daha büyük ekranı, daha uzun pil ömrü ve 6x optik yakınlaştırmalı periskop telefoto kamerası ile en üst seviye iPhone, "Ultra" takısını haklı çıkarabilir.

Apple'ın isimlendirme tercihleri, bir ürünün geliştirme süreci boyunca değişebilir ve bu da genellikle yeni cihazların neden söylentilerden farklı bir şekilde adlandırıldığını açıklıyor. Örneğin, AirPods Max'in büyük ölçüde "AirPods Studio" olarak adlandırılması bekleniyordu. Son olarak, visionOS'un yaygın olarak "xrOS" olarak adlandırılması bekleniyordu.

Söylentilere göre bu isim WWDC'nin ardından Apple'ın materyallerinde yer aldı ve bu da visionOS'un bir son dakika değişikliği olduğunu gösterdi. Apple'ın bu yıl "Pro Max" modelinin adını değiştirip değiştirmeyeceği bilinmiyor, ancak bu fikir muhtemelen en azından değerlendirilmiş olmalı ve hala masada olabilir.

İlgili Haberler