İş Yatırım Logo Yazılım için tavsiyesini "AL" dan "TUT"a indirdi

İş Yatırım Logo Yazılım için tavsiyesini "AL" dan "TUT"a indirdi

İş Yatırım Logo Yazılım için bilanço sonrası tavsiyesini "al" dan "tut"a indirdiğini duyurdu.

A+A-

Net kar rakamı beklentilerin hafif üzerinde geldi. Piyasa tahmininin %5 üzerinde, Logo Yazılım, 2Ç23'te 268mn TL net kar kaydetti. Zayıflayan operayonel karlılığa ve Total Soft tarafında kaydedilen yüksek faiz gideri ve kur farkı zararına rağmen, Logo Türkiye'nin kaydettiği güçlü net finansal gelir sayesinde konsolide net kar rakamı bir önceki yıla göre %98 artış gösterdi.

2Ç23'te konsolide gelirler tahminlerle tamamen uyumlu olarak yıllık %56 artışla 572mn TL olarak gerçekleşti. Beklentilere parallel, 2Ç23 konsolide FAVÖK rakamı ise yıllık bazda %10 artışla 174mn TL oldu. FAVÖK büyümesi, Romanya işinin zayıf performansı ve yavaşlayan coin kullanımının Logo Türkiye karlılığı üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle sınırlı kaldı. Coin satışları peşin tahsil edilirken, UFRS gelirleri coinler kullanıldıkça kaydedilmek üzere gelecek çeyreklere ertelenir. Ancak cari dönemde madeni para satışına ilişkin giderler kaydedildiği kullanımda yavaşlama UFRS marjları üzerinde baskı oluşturuyor. Sonuç olarak, Logo Türkiye FAVÖK marjı yılık bazda 10 paun daraldı. Total Soft'un FAVÖK marjı ise, beklenenden düşük yeni proje kazanımları ve artan personel maliyetleri nedeniyle yıllık bazda 19 puan kötüleşti.

İş Yatırım'ın Logo Yazılım ile ilgili görüşleri şöyle:

Yılın ilk yarısındaki zayıf performansının ardından Yönetim, 2023 beklentilerinde önemli aşağı yönlü revizyonlar yaptı. Faturalı gelirlerdeki büyüme beklentisi daha önceki %92'den %87'ye revize edildi. Aynı zamanda, UFRS gelir büyüme tahmini de %81'den %71'e düşürüldü. FAVÖK tahmini ise, %35 düşürülerek 629mn TL'ye düşürüldü. Yönetim hem Romanya hem de Türkiye operasyonları için daha düşük marj öngörüsüne sahip. Total Soft için FAVÖK marjı beklentisi önemli ölçüde törpülenerek %14'e düşürüldü (önceki: %23). Bu da yılın geri kalanında marjlarda hemen bir iyileşme olmayacağına işaret ediyor. Logo Türkiye için revize edilen %31'lik (önceki: %36) EBITDA marj tahmini ise ikinci yarıda daha fazla baskının sinyalini veriyor. 2023 yılı için net kar tahmini 673mn TL olarak %25 aşağı revize edildi. Hayal kırıklığı yaratan beklenti değişikliklerinin tahminlerimiz üzerinde yarattığı aşağı yönlü riskler ve hedef fiyatımıza göre sınırlı artış potansiyelini göz önünde bulundurarak, LOGO için tavsiyemizi AL’dan TUT’a çekiyoruz. Yönetimin beklentilerine göre hisse, 2023T 12,7x FD/FAVÖK ve 13,1x P/E işlem görüyor. Bugün yapılacak telekonferans sonrasında tahminlerimizin üzerinden geçeceğiz.

İlgili Haberler