İş Yatırım'dan Şişe Cam için AL tavsiyesi

İş Yatırım'dan Şişe Cam için AL tavsiyesi

İş Yatırım, Şişe Cam hedef fiyatını 12,90 TL'den 20,90 TL'ye yükseltti, tavsiye "al"

A+A-

İş Yatırım, Şişe Cam hedef fiyatını 12,90 TL'den 20,90 TL'ye yükseltti, tavsiye "al". İş Yatırım'ın Şişe Cam değerlendirmesi şöyle:

Yatırım Teması

Şişecam’ın defansif iş modelini, döviz bazlı gelir akışını, düşük kaldıraçlı güçlü bilançosunu, uzun döviz pozisyonunu ve sürdürülebilir temettü dağıtım politikasını beğeniyoruz. Bunların yanı sıra, cazip değerlemesi ve 2Y23'te faaliyete geçecek olan Türkiye'deki ilave yeni düz cam kapasitesi, Macaristan'da 2024'te faaliyete geçecek cam ambalaj segmentindeki yeni yatırım ve ABD'de de 2026'da faaliyete geçmesi beklenen doğal soda külü yatırımıyla ivmelenecek büyüme hikayesi de hisseye yönelik olumlu görüşümüzün diğer nedenleri olarak öne çıkıyor.

Katalizör

Şişecam’ın konsolide satış gelirlerinde döviz bazlı gelirlerin payı %55 olmasına karşın konsolide SMM’deki döviz bazlı maliyetlerin payı %43 olduğu göz önüne bulundurulduğunda, TL’deki değer kaybının şirketin karlılığını olumlu etkilemesini bekliyoruz. Şişecam Şubat 2020’de 150 milyon TL nominal hisseye kadar 1.2 milyar TL değerinde hisse geri alım programı açıkladığını hatırlatmak isteriz. Şirket bu zamana kadar 273 milyon TL değerinde 34.4 milyon hissesini geri aldı. .Talep izin verdiği sürece Şişecam’ın artan enerji maliyetlerini satış fiyatlarına yansıtabildiğini söyleyebiliriz.

Riskler

i) ) Türkiye, Avrupa ve Rusya’da beklentimizden daha yavaş toparlanma

ii) girdi maliyetlerinde beklentimizin üzerinde artışlar

iii) Şişecam'ın SMM’de %11 paya sahip Türkiye doğal gaz fiyatında beklentimiz üzerinde artış

iv) düz cam ve soda külü fiyatlarında kalıcı düşüş

v) beklentimizden daha güçlü TL ve beklentimizden daha zayıf US$/Ruble kuru AL tavsiyemiz için önemli riskler olarak öne çıkmaktadır.