İş Yatırım'ın en çok prim beklediği 10 hisse

İş Yatırım'ın en çok prim beklediği 10 hisse

Türkiye'nin en önemli aracı kurumlarından İş Yatırım'ın yayımladığı raporlara göre, Getiri Potansiyeli En Yüksek 10 Hisse şöyle:

A+A-

Borsa İstanbul, şirketlerin 2023 üçüncü çeyrek bilançolarını açıklamaları ile eş anlı olarak seçim atmosferine de girdi. Seçim sonrası uygulanacak daha sıkı bir para politikası nedeniyle pozisyonlar değiştiriliyor. Endeks 26 Şubat'ta gördüğü tarihi zirveye oranla yüzde 10'a yakın değer kaybetmiş durumda. 

Tüm bunlara rağmen, Borsa İstanbul'un benzerlerine oranla iskonto oranının daha yüksek olduğunu gösteren çeşitli raporlar da yayımlanıyor. İşte bu nedenli, kısa vadeli düzeltmeler bir tarafa, orta-uzun vadeli yatırımcılar bu perspektiften portföylerini yeni döneme göre uyarlamaya devam ediyor. 

Türkiye'nin en önemli aracı kurumlarından İş Yatırım'ın yayımladığı raporlara göre, Getiri Potansiyeli En Yüksek 10 Hisse şöyle:

1) Emlak Konut GYO

Şirket KoduEKGYO
Şirket İsmiEmlak Konut GYO
Son Kapanış (6 Mart -TL)10.68
Getiri Potansiyeli (%)93.16
Hedef Fiyat (TL)20.63
Cari F/K8.53

Son Öneri Tarihi 05.03.2024

Yatırım Teması

Emlak Konut, önceki yıllarda ihalesi yapılan 18 projede 2023 yılında ön satışa başlamayı planlıyor. 2023'ün şirket için ön satış performansı açısından umut verici olacağı anlamına geliyor. Arz eksikliğinin devam etmesi nedeniyle konut sektörünün 2023 yılında canlı olması bekleniyor.

Emlak Konut, geniş proje portföyü ile sektör genelinde öne çıkan bu trendden en olumlu şekilde etkilenmesi beklenen şirketlerin başında geliyor. Seçim dönemi yaklaştıkça konut talebi dursa da yılın ikinci yarısında yeniden canlanması bekleniyor. 10 şehri dramatik bir şekilde vuran yıkıcı depremlerin etkisi de ülke çapında daha güvenli binalar konusunda bir farkındalık yaratmış görünüyor. Böylece, depreme eğilimli bölgelerde de güvenilir ve sağlam yapılara yönelik konut talebinin artması beklenmektedir.

Emlak Konut, marka değeri yüksek konut portföyü ile de ön plana çıkıyor. Özellikle şirketin faaliyetlerinin amiral gemisi konumunda olan İstanbul'da Emlak Konut imzalı projelere talep daha fazla olacaktır. Henüz net bir yorum yapmak için erken olsa da, Emlak Konut'un uzun vadede Toplu Konut İdaresi ile olan bağları sayesinde depremin olduğu bölgenin yeniden inşasında aktif rol alması muhtemel.

Son olarak Emlak Konut, Genel Kurul'da 908mn TL (hisse başına 0,239 TL) brüt temettü teklif edeceğini de açıkladı. Temettü tutarı %2,95 temettü verimine karşılık gelmektedir. Dağıtımın başlangıç tarihi ise 12 Nisan olarak önerilecek. Hisse, net varlık değerine (NAV) göre %32 iskontoyla işlem görürken, tarihsel ortalama %62 iskonto gösteriyor.

2) Yataş Yatak

Şirket KoduYATAS
Şirket İsmiYataş Yatak
Son Kapanış (6 Mart -TL)29.02
Getiri Potansiyeli (%)87.63
Hedef Fiyat (TL)54.45
Cari F/K10.06

Son Öneri Tarihi 24.10.2023

Yatirim Teması

Yataş mağaza açılışları ve yeni markalar ile pazar payı kazanmaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz son üç yılda, pandemiye ve tüketicinin satın alma gücünde meydana gelen zayıflamaya rağmen ana işkollarındaki güçlü pozisyonunun verdiği rekabet avantajı ve alt gelir segmentlerine hitap eden Divanev ve Puffy markalarının artan katkısı ile yurtiçinde 367 yeni mağaza açılışı gerçekleştirerek satış alanını %80 oranında arttırmayı başardı. Hatırlanacağı üzere Şirket 2021 yılında, 2019’dan bu yana mağaza sayısını hızlı bir şekilde artan Divanev markasına ek olarak, yine alt gelir gruplarının hedeflendiği yeni markası Puffy’i tanıtmıştı. Daha çok corner mağaza ve online satış kanalları ile müşterilere sunulan Puffy ile markalı mobilya firmaları harici pazarlardaki müşteri potansiyelinden faydalanılması amaçlanıyor. Divanev ve Puffy markalarının satışlar içindeki toplam payı 2020 yılındaki %5.2’den 2022’de %13.9’a yükseldi. Yataş’ın bu segmentlerdeki artan etkinliğinin ve geçmiş yıllardaki mağaza sayısı artışının Yataş’ın kısa-orta vadeli büyümesi üzerinde destekleyici olacağını düşünüyoruz. Şirket 2023 için yurt içinde 195 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Temkinli olmak adına, Şirket’in önümüzdeki yıllarda, mağaza büyümesinin geçmiş dönemlerdeki kadar agresif olmasa da başarılı bir şekilde devam edeceğini öngörüyoruz.

Yataş’ın, kanıtlanmış ürün portföyü, iii) uluslararası pazarda ve e-ticaret kanallarında artan etkinliği, iii) Türkiye’deki olumlu demografik dinamikler (küçülen hane halkı sayısı ve kısalan mobilya yenileme süresi), iv) gelenekselden modern kanala kayan mobilya talebi ve v) alt gelir segmentlerindeki büyüme fırsatları nedenleriyle iyi bir yatırım teması sunduğunu düşünüyoruz. Hisse, 2023T çarpanlarına göre oldukça ucuz seviyelerden işlem görüyor.

Katalizör

Güçlü performansın 2023’te de sürdürmesini bekliyoruz. 2023’de Şirket’in sırasıyla %70 ve %78 ciro ve FAVÖK büyümesi kaydedeceğini tahmin ediyoruz. Seçim öncesi artan tüketici güveninin, fiyat artışlarının ve devam eden pazar payı kazanımlarının ciro büyümesi üzerinde destekleyici olmasını beklerken, hammadde fiyatlarındaki gevşemenin FAVÖK marjında 0.7 puan artışa neden olacağını öngörüyoruz. 2022’de, güçlü operasyonel performansa rağmen Şirket’in Net Borç/FAVÖK oranı artan işletme sermayesi ihtiyacı nedeniyle 1.1x seviyesine yükselmişti (2021: 0.7x). 2023’de Şirket’in işletme sermayesi ihtiyacındaki genişleme ve yapılması planlanan kapasite artışı yatırımı nedeniyle finansal kaldıraç oranının hafif artarak 1.2x seviyesine yükselmesini bekliyoruz.

Riskler

Riskler: i) Hammadde fiyatlarının beklentilerin üzerinde artış göstermesi, ii) maliyet artışlarının fiyatlara yansıtılamaması, iii) mağaza açılışlarının beklentilere kıyasla düşük kalması, vi) ekonominin yavaşlaması. 

>> SONRAKİ SAYFA: 3) GALATA WIND ENERJİ

İlgili Haberler