JPMorgan uyardı, Londra'da ofis fiyatları daha da düşecek

JPMorgan uyardı, Londra'da ofis fiyatları daha da düşecek

JPMorgan Londra Şehrindeki Ofis Değerlerinin Bu Yıl %20 Düşeceğini Öngörüyor.

A+A-

Londra'nın finans bölgesindeki ofis binalarının Mart ayına kadar olan yıl içinde değerlerinin beşte birini kaybedeceğini söyleyen JPMorgan Chase & Co. analistleri, müşterilerine The British Land Co. Plc hisselerini AL tavsiye etmeyi bıraktı.

Neil Green'in de aralarında bulunduğu analistler, müşterilere gönderdikleri bir notta, Yatırım Amaçlı Emlak Veritabanı Endeksi istatistiklerinin %8'lik bir düşüş göstermesiyle birlikte şehir değerlemelerinin son aylarda kötüleştiğini söyledi.

Analistler, kiracıları arasında UBS Group AG ve TP ICAP Group Plc'nin de bulunduğu British Land hisseleri için tavsiyelerini iki yıldır sürdürdükleri "ağırlığını artır"dan "nötr" seviyeye indirdiler.

Gönderdikleri notta "Londra ofis piyasasında satış baskısının artacağından endişe duyuyoruz" diye yazan analistler, varlıklarda gerçekleşmemiş zararların elden çıkarmaları tetikleyebileceği uyarısında bulundu.

City of London ofis piyasası, İngiltere ekonomisine ve faiz oranlarının yükselmesiyle yeniden finansmana ilişkin endişelerden etkilendi ve Londra'nın West End bölgesinin rekabetiyle karşı karşıya kaldı.

Öte yandan British Land'in hisselerindeki düşüş, firmanın İngiltere FTSE 100 ve MSCI Global Standard endekslerinden düşmesine neden oldu. JPMorgan, bu durumun pasif fonların 83,5 milyon hisseyi elden çıkarmasıyla sonuçlanacağını tahmin ediyor.

British Land, bugün Londra'da saat 11:46 itibariyle %0,3 değer kaybederek yılbaşından bu yana düşüşünü %21'e taşıdı. Hisse senedi, Haziran 2021'den bu yana %36 düştü.

İlgili Haberler