Kanada Rusya'dan alüminyum ve çelik ithalatını yasakladı

Kanada Rusya'dan alüminyum ve çelik ithalatını yasakladı

Kanada, Moskova'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşı finanse etmesini engellemek amacıyla tüm Rus alüminyum ve çelik ürünlerinin ithalatını yasakladı.

A+A-

Kanada Rusya'dan alüminyum ve çelik ithalatına yasak getirdi. Kanada Maliye Bakanı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada şu sözleri kaydetti: "Ukrayna bu savaşı kazanabilir ve kazanmalıdır. Putin'in yasadışı ve barbarca Ukrayna işgalini finanse etmek için kullanılan geliri kesmek veya sınırlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam ediyoruz."

Açıklamaya göre yasak kararı sonrası alüminyum levhalar, alüminyum kaplar, çelik boru ve tüplerin ithalatı durdurulacak.

Reuters'ın haberine göre Kanada, Batılı müttefikleriyle birlikte Ukrayna'daki işgali nedeniyle Rusya'ya karşı eşgüdümlü adımlar attı. Kanada, işgal nedeniyle 1.600'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım uygularken Kiev'i 3,6 milyar doların üzerinde mali, askeri ve diğer yardımlarla destekledi.

Freeland, "ABD'nin bugün attığı adımla eşgüdümlü olarak Putin'in Kanada'da alüminyum ve çelik satarak savaşının bedelini ödeyememesini sağlıyoruz" dedi.

Rusya, Ukrayna'daki eylemlerini, Ukrayna'nın Batı ile olan bağlarından kaynaklanan bir güvenlik tehdidi olarak tanımladığı durumla mücadele etmek için özel bir askeri operasyon olarak adlandırıyor.

Geçtiğimiz ay ABD, Cuma günü yürürlüğe giren Rus alüminyum ve ilgili ürünlerine yönelik yüzde 200'lük bir gümrük vergisi açıkladı. Rus alüminyumu, küresel arzın yaklaşık %6'sını oluşturan Rusal tarafından üretiliyor.

İlgili Haberler