Kashkari/Fed: ABD enflasyonu Fed'in beklentisini aşacak

Kashkari/Fed: ABD enflasyonu Fed'in beklentisini aşacak

Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari enflasyonun bu yıl sonuna kadar yüzde 3 ila 3.8 aralığına ulaşacağına ve bunun da Fed'in yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde olacağına inandığını söyledi.

A+A-

Minneapolis Fed Bankası Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, Fed'in faiz oranlarını artırmasının ve geçen ay iki banka iflasının ardından kredilerde olası geri çekilmenin bir durgunluğu tetikleyebileceğini, ancak enflasyonun yüksek kalmasına izin verilmesinin işgücü piyasası için daha da kötü olacağını söyledi.

Kashkari Montana Eyalet Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, "Para politikası eylemlerimiz ve bu bankacılık stresi nedeniyle kredi koşullarının sıkılaştırılması ve ekonomik bir gerilemeye yol açabilir. Bu, bir durgunluğa bile yol açabilir” dedi.

Ancak Kashkari, "Enflasyonu düşürmemiz gerekiyor. Bunu başaramazsak, o zaman istihdam görünümü gerçekten zor olur" dedi.

Kashkari, tahvil piyasalarındaki fiyatlandırmayı, enflasyonun hızlı bir şekilde düşerek Fed'in faiz oranlarını düşürmesine izin vereceği beklentisini yansıttığını söyledi. Ancak Kashkari, o kadar iyimser olmadığını ve şu anda Fed'in tercih ettiği tedbire göre yüzde 5'te olan enflasyonun bu yıl sonuna kadar yüzde 3 ila 3.8 aralığına ulaşacağına ve bunun da Fed'in yüzde 2'lik hedefinin çok üzerinde olacağına inandığını söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler