Kaynakları tüketen Rusya şirketlere ek vergi getiriyor

Kaynakları tüketen Rusya şirketlere ek vergi getiriyor

Ukrayna işgali nedeniyle bütçesi açık veren Rusya, büyük şirketlerden bir defaya mahsus ek vergi alacak

A+A-

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkedeki bazı büyük şirketlerden alınacak tek seferlik ek gelir vergisi ile ilgili yasa tasarısının yakında hükümete sunulacağını duyurdu.

St. Petersburg'da gazetecilere açıklama yapan Siluanov, büyük şirketlerden tek seferlik ek gelir vergisi alma hedefiyle hazırlanan yasa tasarısının önce ülkedeki çeşitli kurumlara gönderileceğini belirtti. Rus Sanayiciler ve Girişimciler Birliği ile de istişareler gerçekleştireceklerini ifade eden Siluanov, tasarının hükümete sunulmasının yakın olduğunu dile getirdi.

Yasa tasarısı kabul edilirse, ülkedeki vergi mükellefi şirketlerin yüzde 10'u etkilenecek. Siluanov, petrol ve kömür şirketlerinin yanında küçük ve orta ölçekli işletmelere de çeşitli muafiyetlerin uygulanacağını söyledi.

Daha önce 17 Şubat'ta bir açıklama yapan Siluanov, bu tek seferlik ek gelir vergisi ile bütçeye ek olarak 300 milyar ruble (yaklaşık 3,8 milyar dolar) gelir elde etmeyi hedeflediklerini belirtmişti. Rusya'nın 2022 bütçe açığı ise 3,3 trilyon ruble (yaklaşık 48 milyar dolar) ile GSYH'nin yüzde 2,3'ü seviyesinde gerçekleşmişti.

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
İlgili Haberler