Kripto para pazarı ısınıyor: BitTorrent fırladı

Kripto para pazarı ısınıyor: BitTorrent fırladı

Kripto para piyasasında hareketlilik sürüyor. Son haftaların yükselen yıldızı BitTorrent, yeniden tırmanışa geçti ve 24 saatte yüzde 60 değer artışı yaşadı.

A+A-

Altcoin’lerin arasına 2018 yılında katılan kripto para, son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline geldi.

Mart ayının son haftasına rekor bir değer ile giren ve yüzde 80‘den fazla artış yakalayan BitTorrent, Nisan ayında da yatırımcılarının yüzünü güldürüyor.

Yeni gündeki yükselişi ile birlikte piyasa değeri 12 milyar doları bulan BTT, haftanın yeni gününde 0.011 dolar seviyesinde seyrediyor. Pazar günü öğle saatlerinde yakaladığı ivmeyi halen sürdüren BitTorrent, son 24 saatte küçük düşüşler yaşasada yüzde 55‘in altına hiç inmedi.

Son günlerin popüler altcoin’i BTT haftanın ilk gününde saatler 10:30‘u gösterirken 0.011302 dolardan işlem görüyor.

BitTorrent aslında P2P mantığında merkeziyetsiz dosya paylaşımı sağlıyor. Torrent kavramını genelde korsan içerik indirme sitelerinden duyuyor olsak da bu sistemin varlığı legal, genel kullanımı illegal yönde.

2018 yılında kripto para platformu TRON tarafından satın alınan sistem, blockhain sistemine entegre edildi ve ortaya BTT adlı kripto para çıktı. BTT, TRON’un kendi blockchain ağı üzerinden TRC-10 standardını kullanıyor. Coin’in büyük kardeşi yaygın olarak illegal yönde kullanılsa da kripto para tarafı yasal bir sorunla gündeme gelmiyor. Ayrıca BitTorrent, dünyanın en büyük merkezsiz P2P aktarım sistemidir.