Küresel piyasalar teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar teknoloji hisseleri öncülüğünde pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta Jackson Hole toplantılarında vereceği mesajları beklerken, ABD borsaları tahvil getirilerindeki yükselişe karşın teknoloji hisseleri öncülüğünde yükseldi.

A+A-

Ekonomiye ilişkin belirsizliğe ve Fed'in faiz politikasına ilişkin olumsuz havaya rağmen bir dizi teknoloji şirketi güç kazandı.

S&P 500 aralıksız 4 günlük düşüşün ardından yüzde 0,7 artıda kapanırken, Nasdaq 100 yüzde 1,65 değer kazandı. Rallide mart ayından bu yana en güçlü günlük yükselişini kaydeden Tesla hissesi ile yüzde 8 tırmanan Nvidia hissesi etkili oldu. Bloomberg anketine göre bilançosunu çarşamba açıklayacak olan Nvidia’nın satış gelirinin yüzde 65 arttığı tahmin ediliyor. Bu sabah ABD vadeli endeksleri güçlü şekilde yükselmeye devam ediyor.

Yatırımcıların faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek kalabileceğinden endişe duymasıyla ABD Hazine tahvili getirileri Pazartesi günü yükseldi.

 

10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 9 baz puandan fazla artarak yüzde 4,35 ile en son 2007'de görülen seviyelere yakın işlem gördü.

Yatırımcılar, merkez bankasının Perşembe günü başlayacak yıllık Jackson Hole sempozyumu öncesinde ve sempozyum sürecinde Başkan Jerome Powell da dahil olmak üzere Fed politika yapıcılarından faiz oranlarının görünümüne ilişkin yeni ipuçlarına dair yorum bekliyor.

Fed'in Temmuz ayındaki son toplantısından bu yana yetkililer, daha fazla faiz artırımının gerekli olup olmadığı konusunda karışık görüşler dile getirdi.

Birçok yatırımcı, Fed'in Temmuz toplantısındaki son faiz artırımının, faiz artırım kampanyasının sonu anlamına geleceğini umuyor ve bekliyordu. Merkez bankası, ekonomiyi soğutmak ve enflasyonu hafifletmek amacıyla 2022'nin başından bu yana faiz oranlarını 11 kez artırdı.

Veri tarafında yatırımcılar, bu hafta için açıklanan mevcut ve yeni konut satış raporlarını ve dayanıklı tüketim malları sipariş rakamlarını yakından takip edecek.

İlgili Haberler