Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

Asya Pasifik hisseleri Çin gayrimenkul şirketlerinin etkisiyle haftaya düşüşle başladı. Fed'in şahin mesajlarının yankıları sürerken Morgan Stanley ABD Başekonomisti Fed faiz artışlarının son bulmuş olabileceğini belirtti.

A+A-

Asya Pasifik hisse senetleri piyasaları Cuma günü kayıp yaşan ABD endekslerini takip ederken, Çin gayrimenkul şirketlerinde yaşanan sert düşüşün etkisiyle yeni haftaya ekside başlıyor.

Bloomberg Intelligence’in Çin gayrimenkul şirketleri endeksi yüzde 6’ya kadar kayıp yaşarken son dokuz ayın en kötü kapanışa ilerliyor. Kayıpta Cuma günü yayımlanan ve Evergrande’nin kreditörlerle toplantılarını ertelediği haberi etkili oluyor.

Japonya hisse endeksleri ve ABD vadelileri ise pozitif seyrediyor. Nasdaq 100 vadelileri yeni Apple iPhone satışlarının güçlü seyrettiği beklentisiyle yükseliyor.

Bloomberg Dolar Endeksi haftaya 1.258 puan ile yatay başlangıç yapıyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi iki baz puan yükselişle yüzde 4,46 seviyesinde. 

Morgan Stanley’den Fed Tahmini

Morgan Stanley’e göre Fed faiz artışlarına son vermiş olabilir. Bankanın ABD Başekonomisti Ellen Zentner “Faiz artışlarının sona erdiğine dair çok güçlü bir kanım var. Ancak Fed kapıyı açık bıraktı” değerlendirmesini yaptı.

Bu yıl faiz artışı için Fed’in çıtasının oldukça yüksek olduğunu belirten Zentner bankanın Kasım ayında faiz artırma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirtti. Enflasyonda yaşanan düşüşle birlikte Fed’in faizleri gelecek yıl indirim yapmasına kadar sabit tutacağını öngören ekonomist, olası bir hükümet kapanmasının da Kasım ayında faizlerin sabit tutulması kararını destekleyebileceğini kaydetti.

İlgili Haberler