Lityum fiyatları 2023'te daha da ucuzlayacak

Lityum fiyatları 2023'te daha da ucuzlayacak

Çinli lityum madencisi, lityumun 2023'te daha ucuz olmasını bekliyor.

A+A-

Çinli bir batarya madeni tedarikçisine göre, lityum 2023'te daha ucuz olacak ve artan maliyetler nedeniyle sıkışan elektrikli araç üreticilerine potansiyel olarak bir miktar rahatlama sağlayacak.
Sinomine Resource Group Co. başkanı Wang Pingwe, "Fiyatlar, Elon Musk tarafından "deli" ve Çinli BYD Co. tarafından "mantıksız" olarak adlandırılan iki yıllık muhteşem rallinin ardından halen gevşedi" dedi.

Wang, "Lityum için kademeli, düşüş eğiliminin gelecek yıl da devam edeceğine inanıyoruz" dedi ve mevcut seviyelerden yaklaşık dörtte birlik bir düşüşün şirkete yine de iyi karlar bırakacağını tahmin etti. Şirketi Zimbabwe ve Kanada'da maden işleten Wang, piyasa sıkı kaldığı için fiyatların çok sert düşmeyeceğini belirtti.
Lithium'un 2020'den bu yana amansız yükselişi alıcılara zarar verdi ve BloombergNEF'in yaklaşık on yıl önce onları izlemeye başlamasından bu yana batarya maliyetlerindeki ilk yıllık artışa katkıda bulundu. Hızla genişleyen elektrikli araç sektöründen gelen talep arzı geçtiği için Çin'deki referans fiyatlar, bu ayki düşüşe rağmen, 2022'nin başlangıcından hala yaklaşık iki kat daha yüksek.


İlgili Haberler