McDonalds'tan sonra bir fast-food zinciri daha domatesi menüden çıkardı

McDonalds'tan sonra bir fast-food zinciri daha domatesi menüden çıkardı

Muson yağmurlarıyla birlikte gıda krizinin bir parçası olan domates kıtlığı fiyatlara yansıdı, yüzde 700'ü aşkın artış görüldü. Domatesin kalitelisine uygun fiyatlarla ulaşamayan işletmeler ise menülerinden domatesi çıkarıyor.

A+A-

Subway Hindistan'ın bazı şubeleri, kalite sorunları nedeniyle salata ve sandviçlerinde domates servis etmeyi durdurdu; bu, ülkede temel gıda maddelerinin fiyatlarının yaklaşık %400 artarak rekor seviyelere ulaştığı bir dönemde yabancı bir markanın son hamlesi oldu.

Delhi havaalanı terminalindeki bir Subway şubesi, restoranın kalite kontrollerinden geçen yeterli miktarda tedarik sağlayamadığını belirten bir tabelayla 'geçici olarak domates bulunamadığını' duyurdu.

Şirket şu açıklamayı yaptı: "Bu nedenle şimdilik size domatessiz ürünler sunmak zorundayız. Domates tedarikini sürdürmek için çalışıyoruz."

Hindistan'daki 800 Subway'den yaklaşık 200'ünün ana franchise sahibi olan ve hepsinin tedarik zincirini yöneten Everstone Group'a ait Culinary Brands, yorum talebine yanıt vermedi. Kaç satış noktasının bu durumdan etkilendiği de net değil.

Yemek siparişi uygulamalarının kontrollerine ve mağazalara yapılan aramalara göre, Hindistan'daki birçok satış noktası hala domates sunuyor, ancak Yeni Delhi'de en az iki, Uttar Pradesh'te bir ve güneydeki Chennai'de bir tanesi domates servisini durdurdu.

Bir Subway mağazası çalışanı domates için "Çok pahalı" dedi.

İki hafta önce Hindistan'daki McDonald's restoranları, kalite sorunları nedeniyle Hindistan'ın birçok yerinde hamburger ve dürümlerinden domatesleri çıkardı.

Başkent Yeni Delhi'de domates, 240 rupi civarına ulaştıktan sonra Cumartesi günü kg'ı 168 rupi (2,05 dolar) (kilosu 93 sent) civarında satılıyordu.

Hükümet domates fiyatlarındaki artıştan muson yağmurlarının nakliye ve dağıtımı aksatması nedeniyle üretim sezonunun zayıf geçmesini sorumlu tutuyor. Bu durum sütten baharata kadar birçok üründe aylardır devam eden fiyat artışlarını takip ediyor.

Hükümet son haftalarda daha ucuza domates tedarik etmek için kamyonlar organize etti ve her gün yüzlerce kişi kuyrukta bekliyor.

Domino's ve KFC gibi küresel restoran zincirleri de tüketicilerin yüksek enflasyon nedeniyle harcamalarını kıstığı Hindistan'da daha düşük fiyatlı ürünler piyasaya sürüyor. Domino's, markanın dünya çapındaki en ucuz pizzası olan 60 centlik yedi inçlik pizzayı ülkede agresif bir şekilde tanıtıyor.

İlgili Haberler