Morgan Stanley'den dolar için dikkat çeken rapor: Görünümü düşürdü

Morgan Stanley'den dolar için dikkat çeken rapor: Görünümü düşürdü

Morgan Stanley, Fed'in güvercin tutumunu takiben ABD Hazine kağıdı getirilerindeki düşüşü gerekçe göstererek ABD doları için görünümünü düşürdü.

A+A-

Morgan Stanley, dolar için görünümünü yükselişten nötre çevirdi ve mevsimsellik, kısa pozisyon alımlarının etkisiyle hala daha yukarı yönlü hareket olabileceğini  de belirtti.

Morgan Stanley, Kasım ayının ortasından bu yana daha güçlü bir dolar yönünde pozisyon alıyordu ve daha önce Dolar Spot Endeksi'nin ikinci çeyrekte mevcut seviyelerden yaklaşık %8 güçleneceğini tahmin ediyordu.

David Adams'ın da aralarında bulunduğu Morgan Stanley stratejistler bugün yayınladıkları araştırma notunda, "Doların gücüne olan inancımız anlamlı bir şekilde azaldı. ABD verilerindeki yavaşlama büyüme farklarını sıkıştırdı, ABD faizleri benzerlerine kıyasla daha da düştü ve yatırımcılar hisse senedi getirilerine dayanarak savunmadan uzak görünüyor" dedi.

Morgan Stanley de kısa euro-dolar işlem tavsiyesini kapatarak yatırımcılara bunun yerine kısa euro-yen pozisyonu almalarını önerdi. Banka, ABD faizleri düştükçe yenin kazanacağını ve euro bölgesi ekonomisi zayıflamaya devam ettikçe euronun düşeceğini tahmin ediyor.

Adams, "Doların görünümünün daha bulanık olması diğer G3 para birimlerinin temellerini değiştirmiyor" dedi.

İlgili Haberler