Musk hayranı Stephen King: Twitter'a 44 milyar dolar ödemek saçmalık

Musk hayranı Stephen King: Twitter'a 44 milyar dolar ödemek saçmalık

Stephen King hala bir Tesla sahibi olduğunu ve Elon Musk'a hayranlık duyduğunu, ancak 'bir sosyal medya oyuncağı' için (Twitter) 44 milyar dolar ödemenin saçma olduğunu söyledi.

A+A-

Stephen King, Elon Musk hakkında "hayran olunacak pek çok şey" olduğunu söyledi, ancak milyarderin Twitter'ı almasını onaylamadı.

Yazar, Cuma günü yayınlanan bir röportajda Musk'ın Twitter satın alımıyla ilgili olarak Slate'e "Esasen bir sosyal medya oyuncağı olan bir şey için 44 milyar dolar biraz saçma" dedi.

Röportajda King, bir Tesla sahibi olduğunu ve Tesla'nın "harika bir araba" olduğunu düşündüğünü itiraf etti.

King, "Neredeyse Tesla'nın kuruluşundan bu yana Tesla kullanıyorum ve bence Elon Musk elektrikli araba meselesini ciddiye aldı ve iyi işler yapıyor."

Ünlü yazar ayrıca Musk'ın Starlink uydu ağından ve milyarderin Ukrayna'ya yaptığı bağıştan "memnun" olduğunu, ancak Twitter'daki bazı hareketlerini biraz "kafa karıştırıcı" bulduğunu söyledi ki bunlardan biri de Musk'ın kendisinden izin almadan Twitter Blue'ya abone etme kararı da buna dahil.

King, Twitter'ın dedikodu için harika bir site olduğunu düşündüğünü, ancak siteyi çok ciddiye almadığını söyledi ve Musk'ın geçen Ekim ayında yönetimi devralmasından bu yana sosyal medya platformunun "çok garipleştiğini" ekledi.

King röportajda "Biliyorsunuz, takip etmediğim pek çok kişi artık Twitter akışımın bir parçası oldu. Her gün Matt Gaetz'den, Jim Jordan'dan, Lauren Boebert'ten, Trump'a o kadar angaje olmuş bir dizi farklı insandan tweetler alıyorum ki bu gerçekten de eğlenceli."

Musk ve King'in karmaşık bir ilişkisi var. Sadece birkaç yıl önce ikili Twitter'da arkadaşça görünüyordu. King 2019'da Tesla'nın bir özelliği için Musk'ı övmüş, Musk da bir Tesla sahibi olduğu için ona teşekkür etmişti. Son zamanlarda ise King, Musk'ın sosyal medya şirketindeki çalışmalarını eleştirmek için Twitter'ı kullanıyor.

King'in geçen yıl Musk'ı Twitter için "berbat bir uyum" olarak nitelendirmesinin ardından Musk, yazarın önerilerini memnuniyetle karşıladığını ve kendisini Twitter'ın genel merkezine davet ettiğini söyledi.

Musk Kasım ayında "Stephen King dünyadaki en yaratıcı insanlardan biri" diye tweet atmıştı ve "Söylediği her şeye katılmasam da, gerçekten duymak istiyorum." demişti.

King, Slate'e yakın zamanda Twitter'dan ayrılmayı planlamadığını, ancak Twitter Blue'ya abone olma fikrine hala sıcak bakmadığını söyledi.

King, "Ama mesele şu ki, övünmek gibi olmasın ama yazmak için para alıyorum" dedi ve ekledi: "Bunu yapmak için para ödemek zorunda değilim."

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur
İlgili Haberler