Twitter'ın kurucusu şirketi Musk'a sattığı için pişman

Twitter'ın kurucusu şirketi Musk'a sattığı için pişman

Bir zamanlar Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasının destekçisi olan Twitter kurucu ortağı Jack Dorsey, şimdi yeni sahibi ve anlaşmayı ele alış biçimini sert bir dille eleştiriyor.

A+A-

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, Elon Musk'ın Twitter'ı alma süreci ve sonrasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Elon Musk'ın platform için mümkün olan en iyi yönetici olduğunu kanıtlayıp kanıtlamadığı sorusuna Dorsey, "Hayır. Zamanlamasının kötü olduğunu fark ettikten sonra doğru davrandığını da düşünmüyorum. Yönetim kurulunun satışı zorlaması gerektiğini de düşünmüyorum."

Musk, bir yıl önce Twitter'ı satın almak için yaptığı teklifin ardından borsaların kısa süre içinde yön değiştirmesinin ardından anlaşmadan çekilmek istedi. Bu durum şirket ile milyarder arasında yasal bir savaşa yol açmış ve satın alma işlemi orijinal teklif fiyatından tamamlanmıştı.

Dorsey, desteklediği, yalnızca davetlilerin girebildiği Twitter alternatifi Bluesky'de "Her şey kötüye gitti" diye yazdı.

Musk ile yıllardır dost olan ve Twitter'a dahil olmasını öneren Dorsey, daha önce kamuoyu önünde anlaşmayı destekliyordu. Geçen yıl Musk'ı Twitter'ın sahibi olarak "güvendiğim tek çözüm" olarak nitelendirmişti.

Cuma günü bir Bluesky kullanıcısı her şeyin bu hale gelmesinin oldukça üzücü olduğunu söyledi ve Dorsey de buna "evet" yanıtını verdi. Ancak başka bir gönderide Twitter'ın "halka açık bir şirket olarak asla ayakta kalamayacağını" söyledi ve ekledi: "Hedge fonları ve Wall Street aktivistleri tarafından sahiplenilmesini mi tercih ederdiniz? Tek alternatif buydu."

Ekim ayı sonunda görevi devralan Musk yönetiminde Twitter, personelinin büyük bir kısmını işten çıkardı ve kullanıcıları doğrulama planı da dahil olmak üzere bir dizi kamu krizine maruz kaldı. Musk, Twitter için kullanıcıların ayda 8 dolar karşılığında mavi bir onay işareti alabilecekleri bir abonelik hizmeti sunuyor.

Dorsey Bluesky'de yaptığı açıklamada parayla satılan mavi rozete değindi ve "Bir kullanıcının kendini kanıtlaması için ödeme yapması para tuzağıdır ve ben buna hiç katılmıyorum. Bu şekilde olan bir sistem milyarlarca olmasa da milyonlarca insanı dışlıyor" dedi.

Bu haber toplam 805 defa okunmuştur
İlgili Haberler