Nasdaq, BlackRock'ın Bitcoin ETF başvurusunu yeniden SEC'e yolluyor

Nasdaq, BlackRock'ın Bitcoin ETF başvurusunu yeniden SEC'e yolluyor

Nasdaq, ek ayrıntılar eklemek için BlackRock tarafından bitcoin fiyatını yansıtacak bir borsa yatırım fonunu listelemek için ABD menkul kıymetler düzenleyicisine (SEC) yeniden başvuruda bulundu.

A+A-

Perşembe günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan yenilenmiş dosyalama, Coinbase'in dünyanın en büyük varlık yöneticisinden önerilen ETF'yi desteklemek için piyasa gözetimi sağlayacağını söyledi.

Bu hamle, düzenleyicinin Nasdaq tarafından yapılan ilk başvuruların belirsiz ve eksik olduğu konusunda endişeleri olduğu bildirildikten sonra geldi. Fidelity'den gelen bir dosyalama ile ilgili olarak Cboe'ye benzer endişeleri işaretlemişti.

Kripto piyasası, Sam Bankman-Fried'in FTX'inin patlaması da dahil olmak üzere birkaç kripto girişiminin çöküşüne tanık olan çürük bir 2022'den sonra popülerliğini yeniden kazanmaya çalışıyor.

SEC geçtiğimiz ay Coinbase'e borsa olarak kayıt yaptırmadığı için dava açtı. Cboe'nin Fidelity bitcoin ETF dosyasına göre, şirketin platformu Mayıs ayında ABD doları-bitcoin ticaretinin yaklaşık yarısını temsil etti.

Coinbase, geçen ay Manhattan federal mahkemesine gönderdiği bir mektupta, düzenleyicinin, platformunda işlem gören kripto varlıkların "yatırım sözleşmeleri" ve dolayısıyla menkul kıymetler olmadığı için sivil talepleri takip etme yetkisinin olmadığını savunarak, bir yargıçtan SEC davasını atmasını isteyeceğini söyledi.

SEC, Ocak 2022'de Fidelity'den gelen bir başvuru da dahil olmak üzere son yıllarda düzinelerce spot bitcoin ETF başvurusunu reddetti.

Tüm vakalarda, dosyaların hileli ve manipülatif uygulamaları önlemek ve yatırımcıları ve kamu çıkarını korumak için tasarlanan standartları karşılamadığı belirtildi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler