Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones analist beklentileri

Nasdaq, S&P 500 ve Dow Jones analist beklentileri

Edward Jones,RBC,BofA,Citi, JPMorgan ve Morgan Stanley'in genel görüşü Nasdaq , S&P 500 ve Dow Jones'ta ekim ayında kısa vadeli bir düşüş yaşanabileceği yönünde.

A+A-

Analistlerin genel görüşü, ABD hisse senetlerinin kısa vadede daha fazla düşüş yaşayabileceği yönünde. Bunun başlıca nedenleri arasında, hükümetin kapanması, daha yüksek faiz oranları ve ekonomik büyümenin yavaşlaması yer alıyor. Ancak, uzun vadeli yükseliş trendinin bozulmadığını ve piyasalarda ortaya çıkan bu düzeltmenin fırsatlar sunabileceğini düşünenler de var.

Analistler görüşleri: 

Edward Jones: "Piyasaların, hükümetin kapanması gibi geçici belirsizliklerin yanı sıra ekonomiye ve hisse senedi fiyatlarına yönelik yüksek faiz oranları gibi daha yapısal zorlukların yol açtığı endişe nöbetlerine katlanmasını bekliyoruz. Bununla birlikte, hisse senetlerindeki daha geniş yükseliş trendinin bozulmadan kaldığını düşündüğümüzden, piyasalarda ortaya çıkan bu düzeltmenin cazip fırsatlar sunacağını düşünüyoruz."

RBC: "AAII anketinde Ağustos ortasından bu yana keskin bir düşüş gösteren net yükseliş eğilimi, hala yatırımcı kötümserliğinin çok aşırı hale geldiğini gösterecek seviyelere gerilemedi."


BofA: "SPX için 4Ç getirileri genellikle sağlam olsa da, Ekim ayı ay içi büyük düşüşlerle bilinir. Ekim ayına girerken 4335-4325'in altına inilmesi düşüş anlamına geliyor ve SPX'te 4200 bölgesine (yükselen 200 günlük MA, Haziran kırılma noktası ve %50 geri çekilme) kadar risk olduğunu gösteriyor, bu da geçen haftanın en düşük seviyesi olan 4238'in altına inilmesini desteklediğimiz anlamına geliyor. Bir sonraki direnç 4375-4402 (9/21 aşağı yönlü boşluk ve yükselen 100 günlük MA). Bir sonraki destek 4114 (%61,8 geri çekilme)."


Citi: "Son ABD hisse senedi düşüşünü satın almak için bir halter yaklaşımını savunuyoruz. Geri çekilmelerde büyüme satın alma çağrımızla tutarlı olarak, Teknoloji OW'ye yükseltildi. 4. Çeyrek SIGN portföyümüz Büyüme'ye giderek daha fazla ağırlık verirken, Döngüsellere daha az ağırlık veriyor. Döngüseller arasında sanayi öne çıkıyor."


JPMorgan: "SPX RSI'ın teknik olarak aşırı satıma döndüğü son zamanlardaki bazı zayıflıklara rağmen, hisse senedi risk-ödülünün zorlu olmaya devam ettiğine inanıyoruz. Daha yumuşak faaliyet momentumu ile yüksek hisse senedi fiyatları ve piyasa içselliği arasında yaz aylarında ortaya çıkan farklılıklar kapanmaya başlıyor, ancak daha gidilecek çok yol var."

Morgan Stanley: "Hisse senedi yatırımcıları, tüketici döngüselleri, konutla ilgili/faiz oranına duyarlı sektörler ve küçük sermayeler gibi erken dönem kazananlara yönelmekten kaçınmalıdır. Bunun yerine, büyük sermayeli defansif büyüme/kalite ile Enerji ve Sanayi gibi geç dönem döngüsel kazananlardan oluşan bir halterin daha iyi performans göstereceğine inanıyoruz."

İlgili Haberler