NATO savunma bakanları Ukrayna için toplanıyor

NATO savunma bakanları Ukrayna için toplanıyor

NATO savunma bakanları çarşamba ve perşembe günü toplanarak doğu kanadına daha fazla asker gönderilmesini değerlendirecekler

A+A-

Diplomatların verdikleri bilgiye göre NATO üyesi ülkelerin savunma bakanları bu hafta bir araya gelerek Rusya'nın Ukrayna sınırındaki askeri yığınağı karşısında güneydoğu Avrupa'da 4 çok uluslu birlik oluşturulmasını ele alacaklar.

Savunma bankalarının çarşamba ve perşembe günü yapacakları toplantılarda, Bulgaristan ve Romanya'ya 1000'er NATO askeri konuşlandırılması planlarını, Macaristan ve Slovakya'ya asker gönderilmesi ihtiyacını değerlendirecekler. 

Dünya Bankası ve IMF çalışanları ayrıldı

Öte yandan IMF ve Dünya Bankası da, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik bir saldırı gerçekleştirmesi olasılığına karşı Ukrayna'da bulunan personellerinin bir kısmını başka yerlere taşıdıklarını duyurdular. Yapılan açıklamada IMF ve Dünya Bankası personellerinin nereye taşındığı veya kaç personelin yerlerini değiştirdikleri hakkında bilgi verilmedi.  Ancak IMF sözcüsü, IMF'in Ukrayna ofisinin yöneticisi Vahram Setpanyan'ın geçici olarak Ukrayna dışına çıktığını belirtti.