Nebati: Zarar eden yatırımcı kendisini yanıltana dava açsın

Nebati: Zarar eden yatırımcı kendisini yanıltana dava açsın

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk canlı yayında yaptığı açıklamalarda, ''Zarar eden küçük yatırımcı, kendisini yanıltana dava açsın'' ifadelerini kullandı.

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı Türk Lirası Mevduatı düzenlemesi sonrası 18 liradan 10 lira seviyelerine düşen dolar kuruna ilişkin tartışmalar devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında '' Bütün altyapı yatırımlarını tamamlamış bir ülkede, tüm makro göstergelerin pozitif olduğu bir yerde, aklı başındaki bir finansör Türkiye’de bu işlerin bir şekilde döneceğini bilir. Ama çarpılan kim oldu? Küçük yatırımcılar. Her zaman olduğu gibi. Küçük yatırımcılara eziyet ettiler. Şimdi de kara kara düşünüyorlar'' sözlerini sarf eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün katıldığı CNN Türk canlı yayınında yeni açıklamalarda bulundu. 

Sorumluluk kabul etmedi

Sorumluluk kabul etmeyen Nebati, ''Küçükler büyüklerinden peşinden koşup giderler. Medya kanallarında 'dolar gidiyor bir an önce gidin dolar alın' deniyorsa, bir eski Merkez Bankası başkanı 'gidin dolar alın' diyorsa... Hayatının en büyük falsosunu yaptı. Bak size klavuzluk yapanların derdi siz değilsiniz, derdi başka bir şey. Bundan keyif aldılar ve küçükleri yaktılar'' dedi. 

Zarar eden küçük yatırımcılara ilişkin konuşan Nebati, ''Bireysel yatırımcılara diyorum ki, ben size demedim mi bu bir köpük buna uymayın diye. Ben oyun oynamadım, sen oyun oynadın, galeyana getirdin. Kim ki sosyal medyasında size döviz gidiyor kendinize tedbir alın diyorsa gidin o kişilere dava açın'' sözlerini sarf etti.

20 Aralık'ta kura müdahale edildi mi? 

Nebati, Erdoğan'ın yeni ekonomik düzenlemeyi açıkladığı akşam kura müdahale edildiği yönündeki açıklamalara da yanıt verdi.

Nebati, ''Merkez Bankası müdahale ederse açıklamak zorunda, dolaylı müdahale de belli bir müddet sonra zaten gözüküyor. Kesinlikle hiçbir şekilde kura müdahale edilmedi. Çok sığ bir piyasa ve insanların psikolojisi ile oynuyorlar. Dövizi bilerek yükseltmek intihardır, böyle bir şey olmaz. Türkiye'de herkes dolara bakar. Döviz değil direk dolara bakar. Bizim bir hocamız vardı. "Ne zaman ki televizyonu açtınız, doları görmeye başladınız homoekonomikus olmuşuzdur." derdi'' ifadelerini kullandı.

Bugün yeniden yükselişe geçen dolar kuru hakkında Ahmet Hakan'ın "Doların 12,64'e çıkması endişe verici bir şey mi?" sorusuna yanıt veren Nureddin Nebati, "Hakikaten güzel bir soru oldu" dedi.

Yayında muhalefete de tepki gösteren Nebati, şunları söyledi:

''Onların kullandıkları bütün sloganları kullanacağım. Onlara bir şey bırakmayacağım. O kadar enerjik ve doluyum ki. Bunlar şunu bilsinler: geldi. Ben hırslanmadım, azimliyim. Bunlar geliyor gelmekte olan, iktidar gidiyor. Yüzde 25'lik bir parti 25.3'e çıktı diye, 25.6'ya çıktı diye bunlar heyecana geldi. Sosyal medya, uluslarası kuruluşlar falan. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepimizin şunu söyledik: Göstergelere bakıyoruz... Ben her hafta bir ile gidiyorum. Göstergeleri anlatıyorum. Arkadaşlar bunun karşılığı bu mu? Yok. Hiçbir karşılığı yok. Tamamen bir psikolojik harp. Psikolojik harpte zirveye ulaştılar. 20 Aralık Pazartesi'ye kadar. ''

20 Aralık'ta döviz kurundaki düşüşe ilişkin ise Nebati, ''Cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum, arkadaşlara sordum biz bir şey yaptık mı? Yok efendim. Lan nasıl?'' dedi.

Canlı yayında Ahmet Hakan, Nureddin Nebati'ye TRT yayınında spikere yönelttiği ve birçok eleştiriye neden olan 'Gözlerime bakar mısın?' sorusunu neden yönelttiğini sordu. 

Nebati, ''İnsanların size güven duyması için gözlerine bakın'' diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler