Netflix Apple iPhone'larla bağlantısını kopardı

Netflix Apple iPhone'larla bağlantısını kopardı

Netflix artık abonelerinin Apple'ın App Store'u üzerinden ödeme yapmasına izin vermeyecek.

A+A-

Netflix, aylık ücretlerini hala App Store uygulama içi satın alma sistemi aracılığıyla ödeyen Netflix abonelerinin, hesaplarını aktif tutmak için yakında yeni bir ödeme yöntemi eklemeleri gerekeceğini söyledi.

Netflix, 2018 yılında müşterilerinin iOS cihazlarında yayın hizmetine abone olmalarına izin vermeyi bırakmış olsa da, bu şekilde abone olan müşterilerin ödeme yapmak için uygulama içi satın almayı kullanmaya devam etmelerine izin verdi. Ancak Apple'ın platformu üzerinden ödeme yapılması durdurulacak, çünkü Netflix Apple'a bu abonelik ücretlerinden yüzde 15'lik bir pay ödemeye devam etmek istemiyor.

9to5Mac tarafından belirtildiği üzere, ABD Netflix destek sitesi artık "bazı" ülkelerdeki müşterilerin yeni bir ödeme yöntemi eklemesi gerekeceğini söylüyor. Yeni Netflix politikasının hangi ülkeler için geçerli olduğu net değil, ancak ABD sitesine eklendiği göz önüne alındığında, muhtemelen ABD'deki müşteriler için geçerli.

Belirli ülkelerdeki bazı Apple faturalı üyelerden aboneliklerine devam etmek için yeni bir ödeme yöntemi eklemeleri istenebilir.

Netflix'in bu seçeneği kaldırmasının üzerinden neredeyse altı yıl geçtiği için kaç Netflix abonesinin hala uygulama içi satın alma yoluyla ödeme yaptığına dair bir bilgi yok. Netflix, 2018'den bu yana Apple cihazlarına sahip müşterilerin Netflix web sitesi üzerinden yeni bir Netflix aboneliği için kaydolmasını zorunlu kılıyor. iPhone veya iPad'deki Netflix uygulaması üzerinden abone olma seçeneği bulunmuyor ve bu cihazlar bir oturum açma ekranına açılıyor.

Netflix, App Store üzerinden ödeme seçeneğini ilk kaldırdığında, uygulama içi satın alımlarla abonelikler için ödeme yapan müşterilerin hesapları iptal edilene kadar bu faturalandırma yöntemini kullanmaya devam edebileceğini söylemişti, ancak Netflix'in sabrı tükenmiş görünüyor.

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur
İlgili Haberler