Netflix'in fiyatlarında indirime gitmesi abone kazanmasını sağlayacak mı?

Netflix'in fiyatlarında indirime gitmesi abone kazanmasını sağlayacak mı?

Netflix fiyat indirimleri, reklam destekli plan daha fazla kullanıcı kazanmaya yardımcı olacak mı?

A+A-

Netflix'in ilk çeyrekte yaklaşık 2 milyon abone eklediğini bildirmesi bekleniyor ve yatırımcılar son fiyat indirimlerinin ve reklam destekli bir planın başlatılmasının insanları abone olmaya ve devam etmeye teşvik edip etmediğini inceleyecek.

Bir önceki çeyrekte 200 bin abone kaybeden şirket, 2022'nin ikinci yarısında abone artışına geri döndü, ancak ekleme hızı önemli ölçüde yavaşladı ve bu da onu, hizmet için ödeme yapmadan kullanan 100 milyon kişiden gelir elde etmenin yollarını düşünmeye zorladı.

Analistler, yayın devinin bunu yapmak için bazı ülkelerde şifre paylaşımını ya da aynı haneye mensup olmayan kişilerin Netflix izlemesini engellediğini, bunun da insanların ani bir tepki olarak hizmeti bırakmasına yol açabileceğini, ancak muhtemelen geri döneceklerini söyledi.

Rosenblatt Securities analisti Barton Crockett, baskının Haziran çeyreğinde "daha anlamlı bir etkisi" olacağını ve Netflix'in ücretsiz kullanıcıları ücretli olanlara dönüştürdükçe 10 milyondan fazla yeni abone kazanabileceğini söyledi.

Refinitiv'in anketine katılan 16 analiste göre bir önceki çeyrekteki 970 bin abone kaybına kıyasla Netflix'in Nisan-Haziran döneminde 3,43 milyon abone eklemesi bekleniyor.

Şirketin 31 Mart'ta sona eren çeyrekte, bir yıl önceki 200 bin abonelik düşüşe karşılık net 2,07 milyon abone eklemesi bekleniyor. Netflix'in kendisi metrik için tahmin vermeyi bıraktı.

Refinitiv'e göre Netflix, Aralık çeyreğindeki yaklaşık %2'lik artışın ardından şimdiye kadarki en yavaş ikinci büyümesini kaydederek ilk çeyrekte yaklaşık %4'lük bir gelir artışı gösterecek.

Jefferies'e göre, Mart çeyreğinde Kore intikam draması "The Glory" ve Meksika draması "La Reina del Sur "un üçüncü sezonu gibi İngilizce olmayan diziler iyi performans gösterdi.

Netflix, Walt Disney, Amazon ve Warner Bros Discovery'nin güçlü rekabetiyle karşı karşıya kaldı. Danışmanlık firması Parks Associate'e göre Amazon geçen yıl Netflix'i ABD'de zirveden indirdi.

Warner Bros Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 23 Mayıs'ta HBO Max'in senaryolu eğlencesini Discovery'nin reality şovlarıyla birleştiren "Max" adlı yeni bir yayın hizmeti başlatacağını duyurdu.

Netflix, yıllarca reklamlara direndikten sonra Kasım ayında 12 ülkede aylık 6,99 dolara reklamlı yayın planını tanıttı. Disney'in Hulu ve Disney+'ı ile HBO Max zaten reklam destekli seçeneklere sahip.

Sosyal medya analiz firması Antenna geçen ay yayınladığı bir notta, "Kârlı büyüme stratejilerinin bir parçası olarak premium (yayın hizmetleri) için reklamın rolü önem kazanmaya devam ediyor" dedi ve ekledi:

"2020'de her beş yeni kayıttan yalnızca biri reklam destekli planlara yapıldı; geçen yıl ise bu oran neredeyse üçte birdi."

Bu haber toplam 855 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler