Ons altın 5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Ons altın 5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları, FOMC tutanakları sonrası güçlenen ABD dolarının ve ABD Hazine kağıdı getirilerindeki artışın etkisiyle 5 ayın en düşük seviyelerine geriledi.

A+A-

Ons altın, 15 Mart'tan bu yana ilk kez 1.888,30 doları gördü. Şu sıralanrda ise düne göre yüzde 0,11 artışla 1.893,89 dolar seviyesinde.

Fed'in Temmuz ayı toplantı tutanakları, "çoğu" politika yapıcının enflasyonla mücadeleye öncelik vermeye devam ettiğini gösterirken, "bazı katılımcılar" faiz oranlarını çok fazla yükseltmenin ekonomi üzerindeki risklerinden bahsetti.

City Index'in kıdemli analistlerinden Matt Simpson, "FOMC tutanakları ABD dolarının ve getirilerinin daha da güçlenerek altın üzerinde baskı oluştursalar da, bugün spot altın fiyatları için geçici istikrar işaretleri var. ABD getirileri ve dolar endeksinin önemli yüksek seviyelerde seyretmesi nedeniyle potansiyel bir dönüm noktasına yaklaştığımızı düşünüyorum" dedi.

Analistler, ons altın için destek olarak 1879 doları işaret ediyorlar. Buranın kırılması halinde ise 1843 dolara doğru bir hareketi önü açılabilir. Yukarı hareketlerde ilk direnç 1896-1900 aralığı, buranın aşılması halinde 1913-1918 dolar aralığına bir toparlanma gelebilir.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler