Pekin yönetimi Çin MB'de dizginleri ele alıyor

Pekin yönetimi Çin MB'de dizginleri ele alıyor

Komünist Parti'nin yolsuzlukla mücadele ajansından müfettişler Çin MB'nin Pekin'deki genel merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

A+A-

Wall Street Journal'ın haberine göre Pekin yönetimi, batılı merkez bankaları gibi bağımsız bir yapısı olmasa da özel bir statüye sahip olan Çin Merkez Bankası'nda dizginleri ele almak için adımlar atıyor. Habere göre, Çin MB (PBOC) şu anda Çin Devlet Başkanı Xi'nin disiplin müfettişleri tarafından incelenen Çin ekonomisinin kalbinde yer alan yaklaşık 25 finans kuruluşu arasında yer alıyor.

WSJ'ye bilgi veren kaynaklara göre, son haftalarda Komünist Parti'nin yolsuzlukla mücadele ajansından müfettişler Çin MB'nin Pekin'deki genel merkezini ziyaret ettiler, belgeleri inceleyerek yetkililere sorular yönelttiler. Kaynaklar, Pekin yönetimi teknolojiden eğlence ve eğitime kadar çeşitli sektörlerdeki üst düzey liderlerin gevşek düzenlemeler olarak gördüklerini ele almaya ve ekonominin borca dayalı emlak yatırımlarına aşırı bağımlılığını azaltmaya çalışırken, bu sonbaharın başlarında incelemelere başlandığına işaret ettiler.

Plana aşina olan kişilerin WSJ'ye verdikleri bilgilere göre, teftişlerin odak noktasında PBOC gibi düzenleyici kurumların özel şirketlerin oluşturduğu riskleri savuşturma konusunda ihmalkar davranıp davranmadıkları var.