Perakende devini 90 milyon sterlinlik teklif batmaktan kurtaracak mı?

Perakende devini 90 milyon sterlinlik teklif batmaktan kurtaracak mı?

Ünlü perakende zinciri Wilko için yeni bir kurtarma teklifi ortaya çıktı. Özel sermaye şirketi M2 Capital, işletme için 90 milyon sterlinlik bir teklifte bulundu.

A+A-

Dünyaca ünlü perakende zinciri Wilko’nun batmaması için herkes harekete geçmiş durumda. 400 cadde mağazası ve 12 bin çalışanı bulunan Wilko’nun son dönemlerde yaşadığı ekonomik darboğazı aşıp aşmayacağı merak edilirken, özel sermaye şirketi M2 Capital, işletme için 90 milyon sterlinlik bir teklifte bulundu. M2 Capital aynı zamanda tüm çalışanlara 2 yıl işten çıkarmama garantisi verdi.

İşletme, 1930 yılında JK Wilkinson'ın Leicester'da ilk mağazasını açmasıyla kuruldu. Başlangıçta Midlands'e yayıldı ve 1990'larda Britanya'nın en hızlı büyüyen perakendecilerinden biri haline geldi.

Wilkinson, Wilko adı altında pazarlanan kendi markalı ürünlerin ardından 2012 yılında mağazalarını Wilko olarak yeniden markalaşmaya başladı.

Alışveriş yapanlar, Wilko'nun tedarikçilere ödeme yapmakta zorlanması ve en az bir kredi sigortacısının ticari teminatı geri çekmesi ve bunun bazı şirketlerin teslimatları duraklatmasına yol açması sonrasında raflarda boşluklar olduğunu fark etmişti.

2023 yılın ocak ayına kadar perakendecinin yönetim kurulu başkanı ve firmanın kurucusunun torunu olan Lisa Wilkinson, işi kurtarmak için "Herkesin elinden geleni yaptığını" söyledi.

İlgili Haberler