Petrol fiyatları iki günlük kayıptan sonra yatay seyrediyor

Petrol fiyatları iki günlük kayıptan sonra yatay seyrediyor

Petrol, ABD stoklarının düştüğü görülürken iki günlük kayıptan sonra sakinleşiyor.

A+A-

Petrol, iki günlük düşüşün ardından, endüstri tahminlerinin ABD stoklarının düşmesine işaret etmesi ve potansiyel olarak daha sıkı bir pazarın işaretlerini artırmasıyla istikrar kazandı.

ABD ham petrolü haftanın ilk iki seansında yüzde 2,6 kaybettikten sonra varil başına 81 dolar yakınlarında çok az değişiklik gösterdi. Rakamlara aşina olan kaynaklara göre, Amerikan Petrol Enstitüsü ülke çapındaki ham petrol stoklarının geçen hafta 6,2 milyon varil azaldığını söyledi. Depolama merkezi Cushing, Oklahoma'daki stokların da Nisan ayından bu yana en düşük seviyeye gerilediği görüldü.

Petrol, OPEC+'nin temel taşları Suudi Arabistan ve Rusya'nın arz kesintileri ve dünya çapındaki ham petrol tüketiminin rekor bir hızda ilerlediği tahminleri nedeniyle yaşanan artışın ardından bu hafta geri adım attı. Düşüş, en büyük ithalatçı Çin'den gelen hayal kırıklığı yaratan ekonomik verilerin ortasında geldi ve bankalar, ülkenin devasa emlak sektörü bocalarken büyüme tahminlerini düşürdü.

ABD dolarının son zamanlardaki yükselişi aynı zamanda emtialar için bir ters rüzgar oldu ve Bloomberg Amerikan Doları göstergesi art arda beşinci kez yükselişe geçti. Bu, denizaşırı alıcıların çoğu için hammaddeleri daha pahalı hale getiriyor.

İlgili Haberler