Petrol Ofisi'nin durumu netleşti

Petrol Ofisi'nin durumu netleşti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik Hollandalı Vitol'ün Petrol Ofisi'ni satın alması ve ING Bank'ın Türkiye'deki varlığının iki ülke ilişkileri konusunda açıklamalarda bulundu

A+A-

Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Hollanda ile ilişkilerde son günlerde yaşanan sorun kapsamında Türkiye’nin açıkladığı yaptırımlara Hollanda halkı, ekonomi ve işdünyasının dahil olmadığını belirterek, Türkiye’deki yatırımların krizin bir parçası veya muhatabı olmadığını kaydetti.

Hafta sonunda Türk bakanların siyasi propagandayla ilgili toplantılarını engelleyen Hollanda’ya sert tepki gösteren Türkiye, Pazartesi günü bu ülkeye dönük bazı siyasi yaptırım kararları almıştı. Çelik, “Kuşkusuz yaptığımız eleştiriler Hollanda hükümetinin uyguladığı terörle ilgilidir; Hollanda halkını dost bir halk olarak kabul ediyoruz. Bu uygulamaları hiç bir şekilde Hollanda halkının sorumluluğunda görmeyiz. Ekonomi ve iş dünyası tabii ki yaptırımların dışındadır. İşadamlarının Türkiye’deki yatırımları, Türkiye’nin oradaki yatırımların iki halkın garantisi altındadır” dedi.

Hollandalıların yatırımları ne olacak?

Türkiye’nin hukuka saygılı, serbest piyasa ekonomisini işleten ve küreselleşmeden, serbest ticaretten yana olan bir ülke olduğunun altını çizen Çelik, şunları kaydetti:

“Bütün dünyadaki iş dünyasına ve işadamlarına Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu, burada parlak bir gelecek olduğunu ve yatırımlara devam etmeleri gerektiği çağrısını yapıyoruz. Türkiye’de yatırım yapan, işletmeleri bulunan, Türkiye’de istihdam sağlayan Hollandalı işadamları da dahildir. Onlar kesinlikle bu krizin bir parçası değildir.”

Hollandalı Vitol’ün Petrol Ofisi’ni satın almasına Türkiye’deki bağımsız kurullardan alacağı iznin veya ING Bank’ın Türkiye’deki varlığının iki ülke ilişkilerinden etkilenip etkilenmeyeceği sorusuna Çelik, “Özel sektör, iş dünyası, Hollanda’dan gelen turistler, Hollanda insanı krizin bir parçası ve muhatabı değildir” dedi.

 

İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.