Petrol üç haftalık düşüş kaldığı yerden devam ediyor

Petrol üç haftalık düşüş kaldığı yerden devam ediyor

Petrol, yatırımcıların sektör raporlarını beklemesiyle üç haftadır devam eden düşüşünü sürdürdü.

A+A-

Brent ham petrolü, küresel talebe ilişkin artan endişeler ve Orta Doğu’daki gerilimin risk priminin gevşemesi nedeniyle son üç hafta içinde yaklaşık yüzde 12 değer kaybettikten sonra varil başına 81 doların altına düştü. ABD ham petrolü 76 dolar civarında işlem gördü. OPEC, aylık piyasa raporunu Pazartesi günü yayınlayacak, ardından bu hafta Uluslararası Enerji Ajansı ve iki haftalık ABD envanter verilerini yayınlayacak.

ANZ Group Holdings analistleri Brian Martin ve Daniel Hynes bir notta, "Bu hafta birkaç petrol piyasası raporunun yayınlanması odak noktası olacak. Herhangi bir gerginlik belirtisi, jeopolitik gerilimlerin azalmasıyla zayıflayan hissiyatı değiştirebilir" dedi.

Petrol fiyatları, Çin, ABD ve Avrupa'dan gelen düşüş yönlü tüketim sinyallerinin etkisiyle Çarşamba günü Temmuz ayından bu yana ilk kez 80 doların altına düşmesinin ardından geçen haftanın sonunda hafif bir toparlanma kaydetti. Dünya ham petrolünün yaklaşık üçte birinin kaynağı olan Orta Doğu'dan gelen arz, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmadan etkilenmezken, Rusya ve ABD'den yapılan sevkiyatlar artıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler